Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki gospodarza to sycące danie, które wypełnione jest kolorowym farszem. Doskonale sprawdzą się jako posiłek na ciepło.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 51
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 360
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40466
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 51
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 360
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40466
Składniki
Mąkę i sól wymieszaj. Jajka połącz energicznie z wodą, mlekiem i olejem. Teraz połącz produkty sypkie z mokrymi w taki sposób, aby nie było grudek. Masę odstaw na 10 minut. Po tym czasie smaż na rozgrzanym maśle na patelni, nakładając ją łyżką. Naleśniki powinny być cienkie.
Na rozgrzanym maśle podsmaż mięso mielone. W trakcie posól je i popieprz, a także dopraw paprykami w proszku. Odstaw. Cebulę posiekaj w piórka, pomidory w średniej wielkości kostkę, a fasolę czerwoną odsącz z zalewy. Ser pokrój w plastry, a następnie w słupki.
Roszponkę umyj, osusz i połącz z sosem sojowym oraz majonezem.
Po jednej stronie naleśnika nałóż najpierw roszponkę, potem usmażone mięso mielone, a następnie posyp równomiernie dodatki. Zawiń placek i podlej go kwaśną śmietaną przed podaniem.