Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki gospodarza to sycące danie, które wypełnione jest kolorowym farszem. Doskonale sprawdzą się jako posiłek na ciepło.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 833
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22891
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15306
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 833
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22891
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15306
Składniki
Mąkę i sól wymieszaj. Jajka połącz energicznie z wodą, mlekiem i olejem. Teraz połącz produkty sypkie z mokrymi w taki sposób, aby nie było grudek. Masę odstaw na 10 minut. Po tym czasie smaż na rozgrzanym maśle na patelni, nakładając ją łyżką. Naleśniki powinny być cienkie.
Na rozgrzanym maśle podsmaż mięso mielone. W trakcie posól je i popieprz, a także dopraw paprykami w proszku. Odstaw. Cebulę posiekaj w piórka, pomidory w średniej wielkości kostkę, a fasolę czerwoną odsącz z zalewy. Ser pokrój w plastry, a następnie w słupki.
Roszponkę umyj, osusz i połącz z sosem sojowym oraz majonezem.
Po jednej stronie naleśnika nałóż najpierw roszponkę, potem usmażone mięso mielone, a następnie posyp równomiernie dodatki. Zawiń placek i podlej go kwaśną śmietaną przed podaniem.