Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki miodowe na niedzielne śniadanie to prawdziwy strzał w dziesiątkę. Niby wyglądają jak zwykle placki, ale w smaku są tak niesamowicie pyszne, że każdy będzie cię pytał o przepis na nie. Są też znacznie zdrowsze – nie zawierają cukru, a naturalnym słodzikiem jest miód. Są niezwykle puszyste, miękkie i rozpływają się w ustach. Nie pękają i idealnie nadają się do faszerowania ulubionymi dodatkami, ale nie jest to konieczne. Mogą stanowić szybką przekąskę do wzięcia w rękę i udania się w podróż, do pracy czy szkoły.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1191
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 222
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2235
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4299
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1191
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 222
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2235
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4299
Składniki
Jajka utrzyj z miodem. Dodaj mleko i delikatnie wymieszaj do połączenia.
Następnie dołóż mąkę i sodę, ponownie wymieszaj, a na końcu wlej olej. Intensywnie wymieszaj masę trzepaczką lub mikserem, aż wszystkie grudki znikną i powstanie gładkie, jednolite ciasto.
Masę odstaw na 30 minut, a następnie krótko ją przemieszaj łyżką.
Rozgrzej suchą patelnię lub ewentualnie posmarowaną niewielką ilością oleju. Nakładaj po chochelce ciasta i rozprowadź je na całym dnie.
Smaż naleśniki przez ok. minutę z każdej strony, do ładnego zrumienienia.
Gotowe odkładaj na talerz i podawaj na ciepło – w postaci kopert, zrolowanej czy całkowicie rozłożonej. Naleśniki miodowe serwuj z dodatkiem dżemu, twarogu, czekolady czy bitej śmietany.
Danie przechowuj pod przykryciem w lodówce.