Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z mąki pszennej zrobione na piwie jasnym jabłkowym, z dodatkiem mleka, smażone bez tłuszczu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12458
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1406
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13434
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5677
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12458
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1406
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13434
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5677
Składniki
Do miski wsypałam mąkę pszenną tortową, szczyptę sody i szczyptę soli oraz cukier waniliowy. Wbiłam jajko. Dolałam mleko, piwo i olej. Wszystko zmiksowałam na jednolite ciasto. Małą patelnię rozgrzałam. Na gorącą patelnię nalewałam porcje ciasta naleśnikowego i smażyłam je bez tłuszczu, z obu stron do lekkiego zbrązowienia. Usmażone naleśniki wykładałam na talerz. Naleśniki można podać z ulubionymi dodatkami typu dżem, bita śmietana, ser, twarożek, cukier puder, nutella itp.