Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z mąki pszennej zrobione na piwie jasnym jabłkowym, z dodatkiem mleka, smażone bez tłuszczu.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1069
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6215
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 573
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1069
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6215
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 573
Składniki
Do miski wsypałam mąkę pszenną tortową, szczyptę sody i szczyptę soli oraz cukier waniliowy. Wbiłam jajko. Dolałam mleko, piwo i olej. Wszystko zmiksowałam na jednolite ciasto. Małą patelnię rozgrzałam. Na gorącą patelnię nalewałam porcje ciasta naleśnikowego i smażyłam je bez tłuszczu, z obu stron do lekkiego zbrązowienia. Usmażone naleśniki wykładałam na talerz. Naleśniki można podać z ulubionymi dodatkami typu dżem, bita śmietana, ser, twarożek, cukier puder, nutella itp.