Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączenie mięciutkich naleśników z pomidorowym farszem zachwyci każdego.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1134
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2055
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 488
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1134
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2055
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 488
Składniki
Mąkę, mleko, jajo umieszczamy w misie i miksujemy na gładką masę, następnie smażymy naleśniki Mięso z dodatkiem przyprawy smażymy na patelni przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając W garnku umieszczamy pomidory, miksujemy, a następnie do dodajemy pół łyżeczki cukru, 2 łyżeczki przyprawy toskańskiej (suszone pomidory, bazylia), 3/4 łyżeczki suszonego czosnku oraz usmażone mięso, całość gotujemy 30 minut
Na każdego naleśnika nakładamy 2,5 łyżki farszu i zawijamy (jak na zdjęciu) Gotowej naleśniki układamy na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy tartym serem Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut środkowy poziom piekarnika