Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączenie mięciutkich naleśników z pomidorowym farszem zachwyci każdego.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Mąkę, mleko, jajo umieszczamy w misie i miksujemy na gładką masę, następnie smażymy naleśniki Mięso z dodatkiem przyprawy smażymy na patelni przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając W garnku umieszczamy pomidory, miksujemy, a następnie do dodajemy pół łyżeczki cukru, 2 łyżeczki przyprawy toskańskiej (suszone pomidory, bazylia), 3/4 łyżeczki suszonego czosnku oraz usmażone mięso, całość gotujemy 30 minut
Na każdego naleśnika nakładamy 2,5 łyżki farszu i zawijamy (jak na zdjęciu) Gotowej naleśniki układamy na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy tartym serem Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut środkowy poziom piekarnika