Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja naleśników po meksykańsku. Szybko się je robi i wychodzi ich z tej porcji bardzo dużo. Smakują wybornie.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21528
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21528
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
Do miski wlej wodę, dodaj jajka, sól, olej i mąkę. Wszystko razem dokładnie wymiksuj, tak aby powstało ciasto bez grudek. Na rozgrzaną patelnie z niewielką ilością oleju, przy użyciu chochelki nalej ciasto tak aby pokryło jej całą powierzchnię cienką warstwą. Smaż z obu stron na złoty kolor. I tak po kolei smaż naleśniki, aż do wyczerpania ciasta.
Pokrojone w grubą kostkę mięso podsmaż na oleju na złoto-brązowy kolor. Do podsmażonego mięsa dodaj ziele angielskie, liść laurowy , tymianek i podlej wodą tak aby przykryła mięso. Wszystko razem doprowadź do wrzenia i duś na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Do podduszonego mięsa dodaj: pokrojone w kostkę ogórki, poszatkowane w plasterki pieczarki i oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w paseczki paprykę (zieloną, czerwoną i żółtą),odcedzony groszek, kukurydzę i czerwoną fasolę, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawę do zup. Wszystko razem doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez około 10-15 minut . Dopraw pieprzem i solą.
Na placek naleśnikowy nałóż farsz mięsno-warzywny. Zwiń placek naleśnikowy z farszem tak aby postał rulon. I tak po kolei aż do wyczerpania składników. Najlepiej smakują na gorąco. Smacznego !