Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja naleśników po meksykańsku. Szybko się je robi i wychodzi ich z tej porcji bardzo dużo. Smakują wybornie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8354
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 650
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8354
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 650
Składniki
Do miski wlej wodę, dodaj jajka, sól, olej i mąkę. Wszystko razem dokładnie wymiksuj, tak aby powstało ciasto bez grudek. Na rozgrzaną patelnie z niewielką ilością oleju, przy użyciu chochelki nalej ciasto tak aby pokryło jej całą powierzchnię cienką warstwą. Smaż z obu stron na złoty kolor. I tak po kolei smaż naleśniki, aż do wyczerpania ciasta.
Pokrojone w grubą kostkę mięso podsmaż na oleju na złoto-brązowy kolor. Do podsmażonego mięsa dodaj ziele angielskie, liść laurowy , tymianek i podlej wodą tak aby przykryła mięso. Wszystko razem doprowadź do wrzenia i duś na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Do podduszonego mięsa dodaj: pokrojone w kostkę ogórki, poszatkowane w plasterki pieczarki i oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w paseczki paprykę (zieloną, czerwoną i żółtą),odcedzony groszek, kukurydzę i czerwoną fasolę, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawę do zup. Wszystko razem doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez około 10-15 minut . Dopraw pieprzem i solą.
Na placek naleśnikowy nałóż farsz mięsno-warzywny. Zwiń placek naleśnikowy z farszem tak aby postał rulon. I tak po kolei aż do wyczerpania składników. Najlepiej smakują na gorąco. Smacznego !