Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiesz co obiad zrobić? Zrób naleśniki po meksykańsku. Ciasto i farsz łatwe w przygotowaniu, a gotowe i ciepłe są fantastyczne.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Składniki
Robimy ciasto. Do miski wsypujemy mąkę, wybijamy jajka. Mieszamy i dodajemy wodę i mleko. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie przyprawiamy, wlewamy olej i jeszcze mieszamy. Z tak przygotowanego ciasta smażymy naleśniki.
Robimy farsz. Usuwamy gniazdo nasienne z papryki. Pomidory, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Wlewamy łyżkę oleju na patelnię i podsmażamy pokrojone warzywa. Dodajemy mięso, przyprawy i posiekany czosnek. Dusimy około 2 minut i dodajemy przecier pomidorowy, kukurydzę, fasolę i dusimy pod przykryciem 15 minut.
Kładziemy 3 łyżki farszu na naleśnik i rolujemy. Zawinięte naleśniki kładamy w żaroodpornym naczyniu. Smarujemy keczupem i posypujemy startym serem. Wkładamy na około 10 minut do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Gdy ser całkiem się roztopił wyciągamy posypujemy posiekanym szczypiorkiem.