Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki Roberta Makłowicza to jeden z najpopularniejszych przepisów wyszukiwanych w internecie. Nic dziwnego, dziennikarz kulinarny i podróżnik cieszy się dużą sympatią widzów, podobnie zresztą, jak sama sprawdzona receptura na naleśniki. To uniwersalne danie można wypełnić ulubionym farszem - słodkim lub słonym. Najważniejsze jest jednak ciasto, które musi być dobre w smaku, ale po upieczeniu też lekkie i puszyste. Naleśniki Roberta Makłowicza są nie tylko pyszne, ale też idealnie kremowe. Wszystko za sprawą sekretnego składnika, jakim jest maślanka! Fot. Damian KLAMKA/East News
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 55
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 788
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 55
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 788
Składniki
Do głębokiej miski wlej maślankę. Cały czas mieszając, powoli i etapami dosypuj mąkę.
W międzyczasie na patelni rozpuść masło. Do maślanki z mąką dodaj jajka, cukier i sól. Wymieszaj i ponownie, nie przerywając mieszania, dolej jeszcze roztopione na patelni masło. Ciasto wyrabiaj trzepaczką tak, aby było puszyste i jednolite. Jeśli jest za gęste, dodaj maślanki.
Na patelni dobrze rozgrzej masło. Wlej porcję ciasta i wyrównaj. Smaż chwilę z obu stron, aby się zarumieniły. Naleśniki Roberta Makłowicza już gotowe, smacznego!