Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie typu "nie mam czasu a coś za mną chodzi". Tym razem padło na ruskie ;)
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 35
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 331
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29710
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9040
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 765
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 35
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 331
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29710
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9040
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 765
Składniki
Ziemniaki gotujemy, studzimy i przeciskamy przez praskę razem z twarogiem. Boczek i 1 cebule kroimy w kosteczkę. Na suchą, rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek, kiedy wytopi się z niego tłuszcz dodajemy cebulkę i smażymy na złoto, studzimy i dodajemy do masy z ziemniaków i sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wegetą.
Smażymy naleśniki (do tej ilości farszu potrzebujemy około 15 sztuk). Nadzienie nakładamy na połowę każdego naleśnika i składamy w trójkąty. Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, cebulkę siekamy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy łyzkę masła, podsmażamy cebulkę przez 2-3 minuty, po czym dodajemy pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i maggi, często mieszając smażymy przez 5 minut. Podlewamy bulionem i dusimy przez kilka minut. Śmietanę hartujemy gorącym wywarem i stopniowo dodajemy do pieczarek, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Naleśniki osbmażamy z obu stron na klarowanym maśle i podajemy polane sosem pieczarkowym.