Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie typu "nie mam czasu a coś za mną chodzi". Tym razem padło na ruskie ;)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 324
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 93
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5096
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32706
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 357
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 276
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 324
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 93
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5096
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32706
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 357
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 276
Składniki
Ziemniaki gotujemy, studzimy i przeciskamy przez praskę razem z twarogiem. Boczek i 1 cebule kroimy w kosteczkę. Na suchą, rozgrzaną patelnię wrzucamy boczek, kiedy wytopi się z niego tłuszcz dodajemy cebulkę i smażymy na złoto, studzimy i dodajemy do masy z ziemniaków i sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wegetą.
Smażymy naleśniki (do tej ilości farszu potrzebujemy około 15 sztuk). Nadzienie nakładamy na połowę każdego naleśnika i składamy w trójkąty. Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, cebulkę siekamy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy łyzkę masła, podsmażamy cebulkę przez 2-3 minuty, po czym dodajemy pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i maggi, często mieszając smażymy przez 5 minut. Podlewamy bulionem i dusimy przez kilka minut. Śmietanę hartujemy gorącym wywarem i stopniowo dodajemy do pieczarek, mieszamy i doprawiamy do smaku.
Naleśniki osbmażamy z obu stron na klarowanym maśle i podajemy polane sosem pieczarkowym.