Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A poza tym, to dobry sposób na wykorzystanie naleśników, które zostały np.z dnia poprzedniego:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Naleśniki można usmażyć świeże. Ale jeśli mamy już usmażone z dnia poprzedniego, to też się doskonale nadają.
Masełko roztapiamy na patelni, naleśniki składamy na pół i kroimy w podłużne paski. Gdy będą już podsmażone "na chrupiąco", wtedy wykładamy je porcjami na talerze, posypujemy cukrem, polewamy śmietanką i posypujemy borówkami.
Niebo w gębie:) Borówki można zastąpić jagodami lub malinami, też pycha:)