Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A poza tym, to dobry sposób na wykorzystanie naleśników, które zostały np.z dnia poprzedniego:)
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18606
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6843
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18606
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6843
Składniki
Naleśniki można usmażyć świeże. Ale jeśli mamy już usmażone z dnia poprzedniego, to też się doskonale nadają.
Masełko roztapiamy na patelni, naleśniki składamy na pół i kroimy w podłużne paski. Gdy będą już podsmażone "na chrupiąco", wtedy wykładamy je porcjami na talerze, posypujemy cukrem, polewamy śmietanką i posypujemy borówkami.
Niebo w gębie:) Borówki można zastąpić jagodami lub malinami, też pycha:)