Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 284
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1196
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1246
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13388
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 284
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1196
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1246
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13388
Składniki
Brokuł umyłem ,oczyściłem i podzieliłem na małe różyczki. Blanszowałem na lekko osolonym wrzątku ok. 8 min. Cebulę obrałem ,pokroiłem w kostkę. Pieczarki oczyściłem ,przekroiłem na 4. Pomidorki umyłem ,pokroiłem na pół. Brokuły osączyłem ,zachowując wywar (1/2 szklanki). Cebulę i pieczarki smażyłem na oleju 5 min. Dodałem brokuły ,groszek ,podlałem wywarem ,zagotowałem. Śmietanę wymieszałem z mąką ,dodałem do warzyw ,ponownie zagotowałem. Przyprawiłem do smaku solą i pieprzem. Naleśniki: Jajka wymieszałem z mlekiem i serem. Stopniowo dodawałem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Na patelni rozgrzałem tłuszcz ,smażyłem naleśniki. Ciasto wylałem na patelnię i posypałem słonecznikiem ,smażyłem na złoto z obu stron. Przygotowane naleśniki wyłożyłem farszem. Podałem bezpośrednio po przygotowaniu.