Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28720
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28720
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Brokuł umyłem ,oczyściłem i podzieliłem na małe różyczki. Blanszowałem na lekko osolonym wrzątku ok. 8 min. Cebulę obrałem ,pokroiłem w kostkę. Pieczarki oczyściłem ,przekroiłem na 4. Pomidorki umyłem ,pokroiłem na pół. Brokuły osączyłem ,zachowując wywar (1/2 szklanki). Cebulę i pieczarki smażyłem na oleju 5 min. Dodałem brokuły ,groszek ,podlałem wywarem ,zagotowałem. Śmietanę wymieszałem z mąką ,dodałem do warzyw ,ponownie zagotowałem. Przyprawiłem do smaku solą i pieprzem. Naleśniki: Jajka wymieszałem z mlekiem i serem. Stopniowo dodawałem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Na patelni rozgrzałem tłuszcz ,smażyłem naleśniki. Ciasto wylałem na patelnię i posypałem słonecznikiem ,smażyłem na złoto z obu stron. Przygotowane naleśniki wyłożyłem farszem. Podałem bezpośrednio po przygotowaniu.