Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 2801
Dodano: 25.02.2018
Odsłon: 2163
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Do średniej wielkości miski wlać mleko, wodę smakową, olej, wbić jajko i wymieszać rózgą. Stopniowo dodawać mąkę i sól, wymieszać dokładnie. Odstawić na około pół godziny, by mąka naciągnęła.
W tym czasie do garnka wrzucić szpinak, dodać kawałek masła i przesmażać, aż się rozpuści i woda odparuje. Mieszać, by nie przywierał do dna. Dodać mleko kokosowe, syrop i gotować na małym ogniu, aż szpinak będzie miękki. Dosypać wiórki, sprawdzić, czy jest wystarczająco słodki. Zdjąć z ognia.
Z przygotowanego ciasta smażyć cienkie naleśniki na suchej patelni, zawijać w nie podgrzany farsz i serwować posypane prażonymi płatkami migdałów.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Nevermore 26 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Ze szpinakiem biorę całą michę ;)Zjem z młodą, bo starsza nie przepada za szpinakiem xD
Pyszne jedzonko :) Odpowiedzi: 3 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 25 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
z przypadku powstają najlepsze przepisy :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz