Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki uwielbiam na wszelkie sposoby. Można z nich wyczarować naprawdę całe mnóstwo dań. Tym razem jedno z najbardziej ulubionych bo na bazie pomidorów i z oliwkami. Pachnie południową Europą i słońcem. Nie pomijajcie w tym przepisie wina bo nadaje całości pożądany, ciemny kolor i smak. Przepisu na ciasto naleśnikowe nie podaję bo chyba każdy ma swój sposób. Jako ciekawostkę dodam tylko, że akurat pech chciał skończył mi się olej więc chcąc nie chcąc smażyłam smarując na patelni odrobinę oliwy a wcześniej odrobinę dolałam do ciasta. I naleśniki usmażyły się super! Bez przypalenia i elastyczne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7949
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 326
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3279
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7949
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 326
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3279
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Składniki
Cebulę kroję w kostkę, czosnek drobno siekam. Na rozgrzanej oliwie lekko przesmażam cebulę z czosnkiem. Dodaję mielone mięso, doprawiam słodką papryką, solą i pieprzem, i podsmażam mieszając tak długo, aż mięso straci kolor surowizny. Wlewam wino i duszę na zwiększonej mocy palnika, bez przykrycia aż wino w całości odparuje. Teraz dokładam pokrojona w drobną kostkę paprykę, pokrojone na połówki oliwki i posiekany seler naciowy, wlewam sos pomidorowy i duszę aż papryka zmięknie.
Na końcu doprawiam ziołami, jak trzeba jeszcze solą i pieprzem i jeszcze chwilę duszę aż nadzienie będzie odpowiednio gęste. Farszem smaruję naleśniki i zawijam w rulon.
Naleśniki podaję polane sosem pomidorowym doprawionym świeżą bazylią, granulowanym czosnkiem solą i pieprzem, i posypuję pokruszonym zielonym serem pleśniowym.