Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elastyczne naleśniki z kaszy manny, bez grama mąki pszennej. Przepis jest banalnie prosty. Wystarczy namoczyć kaszę mannę w mleku, a następnie połączyć ją z pozostałymi składnikami. Po usmażeniu naleśniki sprawdzą się jako baza do słodkich dań i deserów.
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 291
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 439
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 291
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 439
Składniki
Kaszę mannę przesyp do miski i zalej zimnym mlekiem. Odstaw na około 40 minut do napęcznienia.
Do napęczniałej kaszy wbij dwa jajka i wlej 3 łyżki oleju. Składniki dokładnie wymieszaj.
Naleśniki z kaszy manny smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor z dwóch stron.