Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elastyczne naleśniki z kaszy manny, bez grama mąki pszennej. Przepis jest banalnie prosty. Wystarczy namoczyć kaszę mannę w mleku, a następnie połączyć ją z pozostałymi składnikami. Po usmażeniu naleśniki sprawdzą się jako baza do słodkich dań i deserów.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2990
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2071
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 794
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2990
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2071
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 794
Składniki
Kaszę mannę przesyp do miski i zalej zimnym mlekiem. Odstaw na około 40 minut do napęcznienia.
Do napęczniałej kaszy wbij dwa jajka i wlej 3 łyżki oleju. Składniki dokładnie wymieszaj.
Naleśniki z kaszy manny smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor z dwóch stron.