Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elastyczne naleśniki z kaszy manny, bez grama mąki pszennej. Przepis jest banalnie prosty. Wystarczy namoczyć kaszę mannę w mleku, a następnie połączyć ją z pozostałymi składnikami. Po usmażeniu naleśniki sprawdzą się jako baza do słodkich dań i deserów.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Kaszę mannę przesyp do miski i zalej zimnym mlekiem. Odstaw na około 40 minut do napęcznienia.
Do napęczniałej kaszy wbij dwa jajka i wlej 3 łyżki oleju. Składniki dokładnie wymieszaj.
Naleśniki z kaszy manny smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor z dwóch stron.