Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z majonezem to dość nietypowa wersja klasycznych placków, które są uwielbiane przez wszystkich. Wyglądają niby tak samo, ale ich konsystencja jest znacznie ciekawsza, a smak – wspaniały i nieco inny. Przede wszystkim świetnie sprawdzą się do faszerowania. Są elastyczne i nie pękają. Bez trudu usmażysz nawet bardzo cienkie naleśniki o grubości papieru. Trzeba też wspomnieć, że do ich przygotowania nie używa się mleka, dzięki czemu mogą być bez obaw spożywane przez osoby z nietolerancją laktozy lub białka mleka.
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 65
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2015
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 604
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 65
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2015
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 604
Składniki
Do miski wbij jajka. Dodaj cukier i sól, a także majonez. Ubij składniki przez kilka minut za pomocą trzepaczki lub miksera. Masa powinna być pienista i puszysta. Wlej do mieszanki przegotowaną i ciepłą wodą. Natychmiast ponownie ubij do całkowitego połączenia składników.
Do miski przesiej mąkę małymi partami, za każdym razem mieszając do całkowitego jej wchłonięcia. W cieście nie powinno być żadnej grudki. Na koniec wlej olej i ponownie wymieszaj.
Patelnię rozgrzej. Posmaruj ją pędzlem z olejem. Wlewaj jednorazowo po 1 chochelce ciasta i równomiernie rozprowadź, przechylając patelnię na wszystkie strony. Smaż naleśniki z majonezem po 1-2 minuty z każdej strony, do ładnego zrumienienia. Danie podawaj na ciepło lub zimno, z ulubionymi dodatkami – wytrawnymi lub słodkimi.