Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w wykonaniu danie w przystępnej cenie oraz bardzo smaczne polecam spróbować ,naleśniki w połączeniu z mięskiem są pyszne .
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 79
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 734
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 79
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 734
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2846
Składniki
Z mleka mąki ,szczypty soli i jajka robię lejące ciasto na naleśniki mieszam trzepaczką lub mikserem by nie było grudek mąki.
Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażę cienki nośniki i odstawiam do wystudzenia wyszło 7 naleśników
Cebulkę obieram i kroję w kostkę smażę na niewielkie ilości tłuszczu aż się lekko zrumieni .Do cebulki dodaję mięso mielone i przyprawy smażę ok 20 minut by mięso nie było surowe i odstawiam mięso do ostygnięcia.
Na ostudzone naleśniki nakładam farsz z mięsa zwijam coś jak gołąbki by farsz był w środku do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego lub blaszki do pieczenia układam do dołu łączeniem.
Żółty ser ścieram na grubych oczkach i posypuję naleśniki po wierzchu .
Piekarnik nagrzewam i piekę w 200 stopniach na środkowej półce be termo obiegu 20 minut naleśniki podaję na gorąco wyszło 7 sztuk z podanych proporcji życzę smacznego