Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki inne niż zwykle. Proste w wykonaniu i smaczne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10997
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6306
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13267
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10997
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6306
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13267
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5029
Składniki
Masło rozpuść w małym garnuszki. Białka oddziel od żółtek. Mleko wymieszaj z żółtkami , dodaj mąkę i szczyptę soli. Dodaj masło, dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno. Dodaj do ciasta. Smaż na patelni naleśniki. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij, dodaj pokrojone w plastry pieczarki. Smaż do czasu aż odparują nadmiar wody. Ser zetrzyj na tarce, przełóż do osobnego naczynia. Wymieszaj z pietruszką i orzechami. Dopraw solą i pieprzem. Wyłóż na naleśniki farsz. Złóż na pół. Podawaj na ciepło.