Naleśniki inne niż zwykle. Proste w wykonaniu i smaczne.
Naleśniki z pieczarkami i orzechami
Składniki
- Mleko- 3 szklanki
- mąka- 1 1/2 szklanki
- Jajo kurze- 4 szt.
- Masło- 2 łyżki
- Sól- szczypta
- farsz:
- Pieczarki- 75 dag
- Cebula biała- 1 szt.
- Natka pietruszki posiekana- 4 łyżki
- Ser żółty- 20 dag
- Orzechy włoskie posiekane- 3 łyżki
- Sól- do smaku
- Pieprz- do smaku
- ponadto:
- tłuszcz- do smażenia
Składniki
- Mleko- 3 szklanki
- mąka- 1 1/2 szklanki
- Jajo kurze- 4 szt.
- Masło- 2 łyżki
- Sól- szczypta
- farsz:
- Pieczarki- 75 dag
- Cebula biała- 1 szt.
- Natka pietruszki posiekana- 4 łyżki
- Ser żółty- 20 dag
- Orzechy włoskie posiekane- 3 łyżki
- Sól- do smaku
- Pieprz- do smaku
- ponadto:
- tłuszcz- do smażenia

Etapy przygotowania
Masło rozpuść w małym garnuszki. Białka oddziel od żółtek. Mleko wymieszaj z żółtkami , dodaj mąkę i szczyptę soli. Dodaj masło, dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno. Dodaj do ciasta. Smaż na patelni naleśniki. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij, dodaj pokrojone w plastry pieczarki. Smaż do czasu aż odparują nadmiar wody. Ser zetrzyj na tarce, przełóż do osobnego naczynia. Wymieszaj z pietruszką i orzechami. Dopraw solą i pieprzem. Wyłóż na naleśniki farsz. Złóż na pół. Podawaj na ciepło.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 329

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 2340

Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 135
Ostatnio komentowane przepisy

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 329

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 2340

Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 135



Składniki
- Mleko- 3 szklanki
- mąka- 1 1/2 szklanki
- Jajo kurze- 4 szt.
- Masło- 2 łyżki
- Sól- szczypta
- farsz:
- Pieczarki- 75 dag
- Cebula biała- 1 szt.
- Natka pietruszki posiekana- 4 łyżki
- Ser żółty- 20 dag
- Orzechy włoskie posiekane- 3 łyżki
- Sól- do smaku
- Pieprz- do smaku
- ponadto:
- tłuszcz- do smażenia
Masło rozpuść w małym garnuszki. Białka oddziel od żółtek. Mleko wymieszaj z żółtkami , dodaj mąkę i szczyptę soli. Dodaj masło, dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno. Dodaj do ciasta. Smaż na patelni naleśniki. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij, dodaj pokrojone w plastry pieczarki. Smaż do czasu aż odparują nadmiar wody. Ser zetrzyj na tarce, przełóż do osobnego naczynia. Wymieszaj z pietruszką i orzechami. Dopraw solą i pieprzem. Wyłóż na naleśniki farsz. Złóż na pół. Podawaj na ciepło.