Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki inne niż zwykle. Proste w wykonaniu i smaczne.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 475
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16707
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 400
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 475
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16707
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 400
Składniki
Masło rozpuść w małym garnuszki. Białka oddziel od żółtek. Mleko wymieszaj z żółtkami , dodaj mąkę i szczyptę soli. Dodaj masło, dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno. Dodaj do ciasta. Smaż na patelni naleśniki. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij, dodaj pokrojone w plastry pieczarki. Smaż do czasu aż odparują nadmiar wody. Ser zetrzyj na tarce, przełóż do osobnego naczynia. Wymieszaj z pietruszką i orzechami. Dopraw solą i pieprzem. Wyłóż na naleśniki farsz. Złóż na pół. Podawaj na ciepło.