Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i szpinakiem to propozycja dania dla całej rodziny. Naleśniki wspaniale smakują samodzielnie, choć możesz je też polać jogurtowo-koperkowym sosem.
Przygotuj naleśniki. Ubij jajka ze szczyptą soli, zmniejsz obroty miksera i dodawaj mąkę, mleko, wodę gazowaną oraz olej. Ciasto powinno być lejące i mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstaw ciasto na pół godziny do lodówki.
Wyjmij miskę z ciastem, rozgrzej porządnie patelnię naleśnikową i łyżką wazową nalewaj porcje ciasta na patelnię. Smaż z obydwu stron i odkładaj na talerz. Dodanie oleju do ciasta spowoduje, że nie musisz już wlewać tłuszczu na patelnię. Nic nie powinno ci się przypalać. Naleśniki będą rumiane, chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku.
Przygotuj farsz. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę, przeciśnij czosnek przez praskę. Umyj pieczarki i pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej tłuszcz, podsmaż cebulę i czosnek na złoty kolor. Dodaj pieczarki oraz szpinak i smaż bez przykrycia, aż nadmiar płynu odparuje. Dodaj sól, pieprz i szczyptę gałki muszkatołowej, a następnie wrzuć serki topione i rozmieszaj z farszem.
Rozkładaj naleśniki, smaruj gorącym farszem i posyp odrobiną startego, żółtego sera, aby ten się lekko rozpuścił. Złóż naleśniki do środka, w ruloniki lub koperty. Podawaj od razu gorące.
Pyszne, lekko pikantne naleśniki z pieczarkami i serem żółtym Po upieczeniu,...
Odsłon: 2595
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 54
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587311
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 54
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587311
Składniki
Przygotuj naleśniki. Ubij jajka ze szczyptą soli, zmniejsz obroty miksera i dodawaj mąkę, mleko, wodę gazowaną oraz olej. Ciasto powinno być lejące i mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstaw ciasto na pół godziny do lodówki.
Wyjmij miskę z ciastem, rozgrzej porządnie patelnię naleśnikową i łyżką wazową nalewaj porcje ciasta na patelnię. Smaż z obydwu stron i odkładaj na talerz. Dodanie oleju do ciasta spowoduje, że nie musisz już wlewać tłuszczu na patelnię. Nic nie powinno ci się przypalać. Naleśniki będą rumiane, chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku.
Przygotuj farsz. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę, przeciśnij czosnek przez praskę. Umyj pieczarki i pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej tłuszcz, podsmaż cebulę i czosnek na złoty kolor. Dodaj pieczarki oraz szpinak i smaż bez przykrycia, aż nadmiar płynu odparuje. Dodaj sól, pieprz i szczyptę gałki muszkatołowej, a następnie wrzuć serki topione i rozmieszaj z farszem.
Rozkładaj naleśniki, smaruj gorącym farszem i posyp odrobiną startego, żółtego sera, aby ten się lekko rozpuścił. Złóż naleśniki do środka, w ruloniki lub koperty. Podawaj od razu gorące.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekane ziemniaki, koper włoski z kulkami mięsnymi i serowymi
Dania główne
Kotlet schabowy
Dania główne
Zrazy Magdy Gessler
Dania główne
Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami
Zapiekane ziemniaki, koper włoski z kulkami mięsnymi i serowymi
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 54
Kotlet schabowy
Najzwyklejszy na świecie kotlet schabowy. Mój przepis różni się tym, że przem...
Odsłon: 26