Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w środku to jedne z moich ulubionych naleśników. Zawsze przypominają mi najcudowniejsze smaki dzieciństwa. To danie dla małych oraz dużych smakoszy. Możemy serwować je na śniadanie, obiad lub podwieczorek o każdej porze roku :)
Proste, szybkie i smaczne danie. Dla mnie naleśniki z serem na słodko to najl...
Odsłon: 23504
Naleśniki z białym serem i ananasem z puszki smakują wybornie.
Odsłon: 1387
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4637
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3081
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 236
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4637
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3081
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 236
Składniki
Ser biały dokładnie rozgniatamy widelcem lub przeciskamy przez praskę. Następnie dodajemy do niego jogurt grecki, żółtko, cukier zwykły* oraz waniliowy** i wszystko dokładnie mieszamy. * Do posłodzenia nadzienia serowego możemy użyć także miodu, ksylitolu lub ulubionego syropu. ** Zamiast cukru waniliowego możemy dodać także cynamon lub startą skórkę pomarańczową.
Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jajka*, wlewamy mleko, wodę oraz roztopione masło**, dodajemy szczyptę soli oraz 1,5 łyżki cukru. Wszystkie składniki miksujemy dla odpowiedniego połączenia, a następnie odstawiamy na 10 minut, aby ciasto mogło "popracować". Naleśniki smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni naleśnikowej (wysmarowanej delikatnie masłem lub olejem przed pierwszą partią smażenia). * Jajka, mleko i woda powinny mieć temperaturę pokojową. ** Roztopione masło przed dodaniem do ciasta należy ostudzić.
Gotowe naleśniki smarujemy serowym nadzieniem i wedle upodobań składamy je lub zawijamy. Jeśli chcemy złożyć je w kopertę, wystarczy posmarować nadzieniem połowę naleśnika, złożyć na pół i ponownie na pół. Przed podaniem warto podsmażyć je na patelni lub delikatnie podgrzać w piekarniku. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Naleśniki z serem pysznie smakują polane miodem lub syropem klonowym. Możemy dodać do nich także sezonowe owoce.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Naleśniki kebab
Dania główne
Pankejki
Dania główne
Tarta z kurczakiem i pieczarkami
Dania główne
Placki bananowe
Naleśniki kebab
Co zrobić, gdy masz nieodpartą chęć na zjedzenie pysznego fast fooda, a w dom...
Odsłon: 1307
Pankejki
Pyszne pankejki ️
Odsłon: 165