Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z serem zawsze przypominają mi najcudowniejsze smaki dzieciństwa. To danie dla małych oraz dużych smakoszy, które możemy serwować na śniadanie, obiad lub podwieczorek o każdej porze roku. Dzisiaj zapraszam Was na naleśniki z dodatkiem mąki pełnoziarnistej, otrąb oraz roztopionego masła. Są pyszne, delikatne i świetne do zawijania. Ostatnio serwuję je właśnie w tym połączeniu składnikowym, bo smak jest o wiele lepszy, głębszy i naprawdę wyjątkowy. Ich środek wypełnia kokosowy twarożek.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3981
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 922
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3981
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 922
Składniki
Ser biały dokładnie rozgniatamy widelcem lub przeciskamy przez praskę. Następnie dodajemy do niego śmietanę, cukier puder, wiórki kokosowe oraz esencję kokosową i wszystko dokładnie mieszamy. * Do posłodzenia nadzienia serowego możemy użyć także miodu, ksylitolu lub ulubionego syropu.
>> Jajka, woda oraz mleko powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski wlewamy mleko, wodę oraz roztopione masło*, dodajemy jajka i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki. Następnie dodajemy suche składniki: obie mąki, otręby, cukier puder oraz szczyptę soli i wszystko ponownie energicznie mieszamy, a następnie odstawiamy na 10 minut, aby ciasto mogło "popracować". Naleśniki smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni naleśnikowej (wysmarowanej delikatnie olejem). * Roztopione masło przed dodaniem do ciasta należy ostudzić.
Gotowe naleśniki smarujemy serowym nadzieniem i wedle upodobań składamy je lub zawijamy. Jeśli chcemy zawinąć je w rulony, to smarujemy całą powierzchnię naleśnika, a następnie zawijamy. Jeśli chcemy złożyć je w koperty, wystarczy posmarować nadzieniem połowę naleśnika, złożyć na pół i ponownie na pół. Przed podaniem warto podsmażyć je na patelni lub delikatnie podgrzać w piekarniku. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Naleśniki świetnie smakują z dodatkiem syropu klonowego, świeżych owoców lub przecierów owocowych.