Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewne nie raz jedliście naleśniki z serem czy z dżemem. Można osobno, ale można też razem. Nadzienie dwuwarstwowe: dżem truskawkowy, ser biały ucierany ze śmietaną. Spróbujcie, bardzo fajne połączenie.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 966
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4582
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1229
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 547
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 966
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4582
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1229
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 547
Składniki
Produkty na ciasto wymieszać ze sobą, użyć do tego trzepaczki rózgowej. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, nalać porcję ciasta, smażyć z obu stron na rumiano. Przed nalaniem każdej kolejnej porcji ciasta, wlać na patelnię odrobinę oleju. W garnuszku wymieszać ser biały z cukrem pudrem i śmietaną. Na każdego naleśnika nałożyć łyżkę dżemu truskawkowego, rozsmarować, następnie nałożyć łyżkę nadzienia. Naleśniki składać w chusteczkę, obsmażać na maśle. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane śmietaną z kleksem truskawkowego dżemu. Smacznego.