Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z serem i truskawkami: na obiad, na kolację, a może na deser, a i na śniadanie będą ok. U mnie naleśniki "schodzą" w oka mgnieniu. Czym bym je nie wypełniła to nikogo nie trzeba zapraszać do ich zjedzenia. Zaraz się zlatuje gromadka chętnych do spałaszowania. Sezon truskawkowy trwa, więc naleśniki z serem i truskawkami są już u nas tradycją w czerwcu. Na pewno je jeszcze powtórzę w tym sezonie.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Z ww składników przyrządzamy ciasto i smażymy cienkie placki naleśnikowe
Ser mielimy lub dokładnie rozgniatamy widelcem , dodajemy 2 jajka, cukier i aromat. Wszystko dokładnie ucieramy
Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i kroimy na pół, a jeśli są małe zostawiamy w całości
Na każdym naleśniku rozsmarowujemy warstwę sera
Z jednej strony naleśnika układamy truskawki jedna za drugą i zwijamy naleśnik w rulonik
Na dużej patelni ( u mnie od razu na dwóch ) rozgrzewamy masło klarowane i układamy na nich naleśniki. Smażymy z dwóch stron na wolnym ogniu do delikatnego zezłocenia
Podajemy obsypane cukrem pudrem
Z tej ilości twarogu wychodzi ok 9-10 naleśników, więc jeśli potrzebujemy więcej naleśników to musimy zużyć 750 g sera i dodać 3 jajka i jeszcze dodatkową ilość cukru Ja pozostałe naleśniki smaruję jakimś dżemem, który akurat mam pod ręką i też podgrzewam na patelni i wychodzą też bardzo smaczne