Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszne i delikatne naleśniki z truskawkami przypadną do gustu nie tylko dzieciom, ale również dorosłym. Każdy, kto ich spróbuje, powróci pamięcią do letnich obiadów serwowanych przez babcię.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 61
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 166
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 9
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 61
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 166
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 9
Składniki
Do miski przesiej mąkę pszenną i ją posól. Wbij dwa jajka, dolej olej, mleko i wodę. Zmiksuj całość na gładką masę. Możesz to zrobić ręcznie lub z pomocą miksera. Masa nie powinna mieć grudek. Odstaw ciasto na kilka minut, aby odpoczęło.
W tym czasie przygotuj sos. Truskawki umyj pod bieżącą wodą, możesz je opłukać z pomocą durszlaka, a potem osusz za pomocą ręczników papierowych. Usuń szypułki za pomocą ostrego nożyka. Podziel truskawki na mniejsze kawałki.
W małym garnku umieść truskawki, a następnie zasyp je cukrem. Polej sokiem z cytryny. Doprowadź do wrzenia. Zamieszaj delikatnie, zmniejsz moc palnika i podgrzewaj przez 10 minut. Owoce powinny puścić sok. Mieszaj od czasu do czasu.