Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszne i delikatne naleśniki z truskawkami przypadną do gustu nie tylko dzieciom, ale również dorosłym. Każdy, kto ich spróbuje, powróci pamięcią do letnich obiadów serwowanych przez babcię.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 68
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 195
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 95
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 157
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 68
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 195
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 95
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 157
Składniki
Do miski przesiej mąkę pszenną i ją posól. Wbij dwa jajka, dolej olej, mleko i wodę. Zmiksuj całość na gładką masę. Możesz to zrobić ręcznie lub z pomocą miksera. Masa nie powinna mieć grudek. Odstaw ciasto na kilka minut, aby odpoczęło.
W tym czasie przygotuj sos. Truskawki umyj pod bieżącą wodą, możesz je opłukać z pomocą durszlaka, a potem osusz za pomocą ręczników papierowych. Usuń szypułki za pomocą ostrego nożyka. Podziel truskawki na mniejsze kawałki.
W małym garnku umieść truskawki, a następnie zasyp je cukrem. Polej sokiem z cytryny. Doprowadź do wrzenia. Zamieszaj delikatnie, zmniejsz moc palnika i podgrzewaj przez 10 minut. Owoce powinny puścić sok. Mieszaj od czasu do czasu.