Dania główne Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowac ciasto: żółtka rozmącic z mlekiem, dodawac mąkę (ciasto ma byc w miarę rzadkie). Białka ubic na szywną pianę, dodac do ciasta, delikatnie wymieszac. Smażyc cienkie naleśniki. Twaróg utrzec z cukrem i żółtkami na gładką masę. Białka ubic na szywną pianę, dodac do twarogu, wymieszac. Na każdy naleśnik wyłożyc porcję masy twarogowej, zawinąc, obsmażac na złoty kolor z obu stron. Podawac gorące np. z bitą śmietaną lub sosem owocowym. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

xBeatix 13 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
ja bardziej podsmażam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

natasza 21 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
ja do twarogu dodaję ananasa i posypuję naleśniki cukrem pudrem też są dobre0 Kto głosował? | Odpowiedz