Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze słodkim farszem z białego sera, rumu i rodzynek sprawdzą się jako pyszne danie główne, ale nadadzą się również na syte śniadanie lub kolację.
blender kielichowy, naczynie żaroodporne
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5311
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 863
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11740
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5311
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 863
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11740
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Składniki
1. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie. 2. Twaróg utrzeć na krem, dodając cukier, cukier waniliowy, żółtko, rum oraz śmietanę kremówkę. Zmiksować na gładko. 3. Otrzymany krem przełożyć do miski i dodać odsączone rodzynki. 4. Każdy naleśnik posmarować masą twarogową i zawinąć w rulonik. 5. Ułożyć naleśniki w wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie. Polać kwaśna śmietaną. 6. Piec w 200°C przez 15 min w piekarniku ustawionym na góra i dół. 7. Po upieczeniu posypać migdałami oraz opcjonalnie dodatkowymi rodzynkami.
Smacznego!