Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze słodkim farszem z białego sera, rumu i rodzynek sprawdzą się jako pyszne danie główne, ale nadadzą się również na syte śniadanie lub kolację.
blender kielichowy, naczynie żaroodporne
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1275
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1710
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 95
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 502
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1275
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1710
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 95
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 502
Składniki
1. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie. 2. Twaróg utrzeć na krem, dodając cukier, cukier waniliowy, żółtko, rum oraz śmietanę kremówkę. Zmiksować na gładko. 3. Otrzymany krem przełożyć do miski i dodać odsączone rodzynki. 4. Każdy naleśnik posmarować masą twarogową i zawinąć w rulonik. 5. Ułożyć naleśniki w wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie. Polać kwaśna śmietaną. 6. Piec w 200°C przez 15 min w piekarniku ustawionym na góra i dół. 7. Po upieczeniu posypać migdałami oraz opcjonalnie dodatkowymi rodzynkami.
Smacznego!