Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Razowe naleśniki z pysznym wypasionym nadzieniem:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4797
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13017
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5760
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7325
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4797
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13017
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5760
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7325
Składniki
Ciasto na naleśniki: mleko, wodę i jajko roztrzepujemy, następnie dodajemy olej, sól i przesianą mąkę. Mieszamy, aż do powstania jednolitej konsystencji. Odstawiamy na 15 minut.
W tym czasie na patelnię wlewamy oliwę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozgrzewamy. Dodajemy umyty szpinak i podsmażamy do zwiędnięcia. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzem, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
W tym czasie rozgrzewamy patelnię teflonową, wylewamy cienką warstwę ciasta i pieczemy po kilka minut z każdej strony (do lekkiego zrumienienia).
Każdy naleśnik smarujemy serem, następnie dodajemy szpinak, pokrojone suszone pomidory i posypujemy prażonym słonecznikiem. Zwijamy naleśniki i zajadamy:) Smacznego:)