Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem do dyspozycji pół dużej główki młodej kapusty...wyszedł ciekawy i smaczny eksperyment.
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 218
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 121
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 266
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 315
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 87
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 218
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 121
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 266
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 315
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 87
Składniki
Kapustę płuczemy ,szatkujemy i razem z pokrojoną w piórka cebulą smażymy na maśle. Zalewamy 100 ml wody ,solimy ,dodajemy kminek i dusimy pod przykryciem na półtwardo. Studzimy. Mleko mieszamy z jajkami ,dodajemy mąkę (ciasto ma być takie jak na naleśniki) ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i mieloną wędzoną papryką. Następnie dodajemy ostudzoną kapustę i dokładnie mieszamy. Formę do tarty natłuszczamy ,dno wykładamy plasterkami chorizo. Na kiełbasę wylewamy ciasto naleśnikowe z kapustą i pieczemy 55 min w temperaturze 200°C.