Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem do dyspozycji pół dużej główki młodej kapusty...wyszedł ciekawy i smaczny eksperyment.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 176
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 363
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3138
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 176
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 363
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3138
Składniki
Kapustę płuczemy ,szatkujemy i razem z pokrojoną w piórka cebulą smażymy na maśle. Zalewamy 100 ml wody ,solimy ,dodajemy kminek i dusimy pod przykryciem na półtwardo. Studzimy. Mleko mieszamy z jajkami ,dodajemy mąkę (ciasto ma być takie jak na naleśniki) ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i mieloną wędzoną papryką. Następnie dodajemy ostudzoną kapustę i dokładnie mieszamy. Formę do tarty natłuszczamy ,dno wykładamy plasterkami chorizo. Na kiełbasę wylewamy ciasto naleśnikowe z kapustą i pieczemy 55 min w temperaturze 200°C.