Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem do dyspozycji pół dużej główki młodej kapusty...wyszedł ciekawy i smaczny eksperyment.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 246
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1472
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8927
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 246
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1472
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8927
Składniki
Kapustę płuczemy ,szatkujemy i razem z pokrojoną w piórka cebulą smażymy na maśle. Zalewamy 100 ml wody ,solimy ,dodajemy kminek i dusimy pod przykryciem na półtwardo. Studzimy. Mleko mieszamy z jajkami ,dodajemy mąkę (ciasto ma być takie jak na naleśniki) ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i mieloną wędzoną papryką. Następnie dodajemy ostudzoną kapustę i dokładnie mieszamy. Formę do tarty natłuszczamy ,dno wykładamy plasterkami chorizo. Na kiełbasę wylewamy ciasto naleśnikowe z kapustą i pieczemy 55 min w temperaturze 200°C.