Do góry

Dania główne Przepis na:

(Nie)klasyczne kotlety schabowe

(Nie)klasyczne kotlety schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 1314

Dodano:

Odsłon: 6363

Klasyczne, ale nie do końca

Składniki

  • 4 kotlety schabowe bez kości
  • 4-5 kromek czerstwego chleba
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka masłą
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Chleb pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Kotlety cienko rozbić, posolić i popieprzyć.
    Panierować najpierw w mące potem w roztrzepanych jajkach a na końcu z jednej strony w bułce tartej a z drugiej strony obsypać grzankami dobrze je przyciskając do mięsa. Smażyć na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 03 marca 2015 Ciekawa i bardzo smakowita propozycja :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń