Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inna wersja bigosu:) Polecam. Porcje na bardzo duży gar;P
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 81
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2637
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1741
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 81
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2637
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1741
Składniki
Posiekaną kapustę gotujemy do średniej miękkości wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Dodajemy odsączoną kapustę kiszoną i gotujemy jeszcze przez około 40 minut. Odlewamy połowę wody < jeśli jest bardzo kwaśna odlewamy ¾ i dolewamy trochę czystej wody>. Pieczarki kroimy w plasterki. Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy pieczarki po 15 minutach dodajemy mięso, kostki mięsne, koncentrat, ketchup, sos chilli, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz rodzynki. Dusimy wszystko przez około 15 minut. Dodajemy mięso wraz z pieczarkami do kapusty, następnie dodajemy pozostałe przyprawy. Dusimy wszystko jakieś 20 minut, po tym czasie dodajemy wino oraz miód. W razie potrzeby dodajemy więcej ziół ( bigos ma mieć wyrazisty smak). Całość ma się dusić na wolnym ogniu przez 30 minut. Gotowe. Najlepiej pozostawić na całą dobę aby smaki się przegryzły.