Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inna wersja bigosu:) Polecam. Porcje na bardzo duży gar;P
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 237
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 155
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28045
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 237
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 155
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28045
Składniki
Posiekaną kapustę gotujemy do średniej miękkości wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Dodajemy odsączoną kapustę kiszoną i gotujemy jeszcze przez około 40 minut. Odlewamy połowę wody < jeśli jest bardzo kwaśna odlewamy ¾ i dolewamy trochę czystej wody>. Pieczarki kroimy w plasterki. Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy pieczarki po 15 minutach dodajemy mięso, kostki mięsne, koncentrat, ketchup, sos chilli, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz rodzynki. Dusimy wszystko przez około 15 minut. Dodajemy mięso wraz z pieczarkami do kapusty, następnie dodajemy pozostałe przyprawy. Dusimy wszystko jakieś 20 minut, po tym czasie dodajemy wino oraz miód. W razie potrzeby dodajemy więcej ziół ( bigos ma mieć wyrazisty smak). Całość ma się dusić na wolnym ogniu przez 30 minut. Gotowe. Najlepiej pozostawić na całą dobę aby smaki się przegryzły.