Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne węgierskie leczo z dodatkiem cukinii i patisona.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2498
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101882
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6277
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2498
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101882
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6277
Składniki
Cukinię i patisona obieramy ze skórki, kroimy na kawałki. Parówki kroimy w plasterki, podsmażamy na smalcu. Po chwili dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, maggi, sól i pieprz. Gdy parówki i cebula są już lekko zrumienione, dodajemy pokrojoną paprykę, ostrą papryczkę, kawałki cukinii oraz patisona. Całość podlewamy szklanką wody, gotujemy pod przykryciem przez 10- 15 minut. Jeżeli patison i cukinia są al dente, dodajemy pomidory pokrojone na kawałki. Wszystko razem gotujemy jeszcze kilka minut. Przyprawiamy do smaku, podajemy ze świeżym pieczywem.
Smacznego.
Uwaga: W moim przepisie do lecza dodaję pomidory w skórce, bo to taka wersja dla domowników. Jeżeli chcecie podać leczo gościom, lepiej pomidorki sparzyć i obrać przed włożeniem do garnka.