Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne węgierskie leczo z dodatkiem cukinii i patisona.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1803
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8370
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 752
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253426
Polecam.
Odsłon: 1458
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1803
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8370
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 752
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253426
Polecam.
Odsłon: 1458
Składniki
Cukinię i patisona obieramy ze skórki, kroimy na kawałki. Parówki kroimy w plasterki, podsmażamy na smalcu. Po chwili dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, maggi, sól i pieprz. Gdy parówki i cebula są już lekko zrumienione, dodajemy pokrojoną paprykę, ostrą papryczkę, kawałki cukinii oraz patisona. Całość podlewamy szklanką wody, gotujemy pod przykryciem przez 10- 15 minut. Jeżeli patison i cukinia są al dente, dodajemy pomidory pokrojone na kawałki. Wszystko razem gotujemy jeszcze kilka minut. Przyprawiamy do smaku, podajemy ze świeżym pieczywem.
Smacznego.
Uwaga: W moim przepisie do lecza dodaję pomidory w skórce, bo to taka wersja dla domowników. Jeżeli chcecie podać leczo gościom, lepiej pomidorki sparzyć i obrać przed włożeniem do garnka.