Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne węgierskie leczo z dodatkiem cukinii i patisona.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12835
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12835
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Składniki
Cukinię i patisona obieramy ze skórki, kroimy na kawałki. Parówki kroimy w plasterki, podsmażamy na smalcu. Po chwili dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, maggi, sól i pieprz. Gdy parówki i cebula są już lekko zrumienione, dodajemy pokrojoną paprykę, ostrą papryczkę, kawałki cukinii oraz patisona. Całość podlewamy szklanką wody, gotujemy pod przykryciem przez 10- 15 minut. Jeżeli patison i cukinia są al dente, dodajemy pomidory pokrojone na kawałki. Wszystko razem gotujemy jeszcze kilka minut. Przyprawiamy do smaku, podajemy ze świeżym pieczywem.
Smacznego.
Uwaga: W moim przepisie do lecza dodaję pomidory w skórce, bo to taka wersja dla domowników. Jeżeli chcecie podać leczo gościom, lepiej pomidorki sparzyć i obrać przed włożeniem do garnka.