Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-11-2009
Pychotka ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12541
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1417
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13572
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5721
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12541
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1417
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13572
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5721
Składniki
Piersi kaczki naciac w szachownice od strony skorki, natrzec dobrze przyprawami, polac sokiem z pomaranczy i odstawic na noc do lodowki. Nastepnego dnia osmazyc kaczke na patelni na zloto. Wstawic do piekarnika na 190 st.C. (termoobieg - jakies 180), oblozyc 1 jablkiem porojonym w osemki, polowka pomaranczy, podlac troche wody Ogolny czas pieczenia to ok 55 minut. W miedzyczasie co jakies 10-15 minut polewac kaczke sosem., zeby nie wyschla. Na 5 minut przed koncem pieczenia polozyc na kazdej piersi kawalek masla. W miedzyczasie upiec w rondelku podlane woda, z dodatkiem 1/2 lyzeczki masla (nie margaryny !) i cynamonu jablka W wydrazone jablka wlozyc po lyzeczce zurawiny.
Kaczke wyjac z piekarnika, pokroic w plastry i serwowac z jablkiem, pomarancza, surowka z cykorii (moj przepis nizej) i puree z zimniakow.
Smacznego :) 01.11.2009