Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-11-2009
Pychotka ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 929
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17830
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 929
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17830
Składniki
Piersi kaczki naciac w szachownice od strony skorki, natrzec dobrze przyprawami, polac sokiem z pomaranczy i odstawic na noc do lodowki. Nastepnego dnia osmazyc kaczke na patelni na zloto. Wstawic do piekarnika na 190 st.C. (termoobieg - jakies 180), oblozyc 1 jablkiem porojonym w osemki, polowka pomaranczy, podlac troche wody Ogolny czas pieczenia to ok 55 minut. W miedzyczasie co jakies 10-15 minut polewac kaczke sosem., zeby nie wyschla. Na 5 minut przed koncem pieczenia polozyc na kazdej piersi kawalek masla. W miedzyczasie upiec w rondelku podlane woda, z dodatkiem 1/2 lyzeczki masla (nie margaryny !) i cynamonu jablka W wydrazone jablka wlozyc po lyzeczce zurawiny.
Kaczke wyjac z piekarnika, pokroic w plastry i serwowac z jablkiem, pomarancza, surowka z cykorii (moj przepis nizej) i puree z zimniakow.
Smacznego :) 01.11.2009