Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki z suszonymi pomidorami i kaparami. W sam raz na niedzielny obiad. U mnie z obowiązkowym kotletem schabowym :)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 529
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 529
Składniki
Suszone pomidory siekamy a kapary osączamy z zalewy. Ziemniaki obieramy i płuczemy. W garnku gotujemy ok. 2,5 litra wody z 1-1,5 łyżeczki soli. Ostrożnie wkładamy ziemniaki. Przykrywamy pokrywką, gotujemy na umiarkowanym ogniu około 20-30 minut. Sprawdzamy ostro zakończonym nożem, czy ziemniaki są ugotowane. Jeśli wchodzi gładko, to znak, że czas odcedzać ziemniaki. Po ugotowaniu ziemniaki odcedzamy i rozgniatamy tłuczkiem. Potem stawiamy na gazie bez pokrywki, dodajemy kapary i pomidory, mieszamy. Pozwalamy by odparowała woda z dna garnka.