Do góry

Dania główne Przepis na:

NIEDZIELNY ROSÓŁ

NIEDZIELNY ROSÓŁ

Autor:

Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 4139

Dodano:

Odsłon: 9156

Pyszny rozgrzewający rosół. W sam raz na zimowe obiady:)))

Składniki

  • woda
  • kawałek wołowiny (najlepiej szponder)
  • mały kawałek wieprzowiny (najlepiej kawałek żeberka)
  • skrzydełko z kurczaka, 2 szt
  • skrzydło z indyka, 1 szt
  • kawałek kaczki
  • marchew, 3 szt
  • pietruszka, 1 sz
  • seler korzeń, mały kawałek
  • por, 1 liść
  • seler, 1 liść
  • Natka pietruszki
  • krążek cebuli, 1 szt
  • pieprz
  • sół
  • przyprawa do zup w płynie
  • kostka rosołowa, 1 szt
  • jarzynka
  • kapusta włoska, mały liść
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
NIEDZIELNY ROSÓŁ

Przygotowanie

  1. Mięso dokładnie płukamy i wstawiamy do gotowania

  2. Dokładnie zbieramy "szumowiny" z mięsa, które zbieraja sie na wodzie

  3. do czystego wywaru dodajemy włoszczyzne oraz wszystkie przyprawy

  4. w tym czasie krążek cebuli opiekamy na ogniu i dodajemy także do rosołu

  5. pozostawiamy rosół na małym ogniu by powoli się gotwał (nie powiniem mocno wrzeć)

  6. Jak miesko bedzie juz miękkie podajemy rosół z makaronem. (Najlepiej domower roboty)

  7. N drugi dzien mozna z niego zrobić pyszną pomidorówkę:))))

  8. SMACZNEGO!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Barbarelka36 25 lutego 2012 mysz204, potwierdzam... żadnej wieprzowiny... Tylko drób i wołowinka! I duuużżżoooo warzyw:) I PYCHOTKA! A ja jeszcze dodaję 2 grzybki suszone. :)
Pozdrawiam

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysz204 22 września 2011 rosol gotowany na wieprzowinie robi sie metny nie polecam dodawac tego miesa

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

POMPOLINA 02 lutego 2010 no cóż widocznie takie zdjęcie. Na szczescie zdjęcie nie odzwierciedla smaku:)))

27 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 01 lutego 2010 Przepis fajny, ale rosol ze zdjecia wyglada jak kostka rosolowa rozpuszczona w zaduzej ilosci wody... Rosol na wolowinie ma ciemniejsza barwe.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

znawca_kuchni 31 stycznia 2010 taki rosół z mieszanego mięsa jest najlepszy

25 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 31 stycznia 2010 Gotowałam rosół drobiowy, drobiowo wołowy, ale drobiowo-wołowo-wieprzowy to dla mnie nowość i szczerze powiem, że nie pasują mi tu żeberka wieprzowe..No, ale każdy gotuje w/g własnego smaku. Pozdrawiam.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń