Pyszny rozgrzewający rosół. W sam raz na zimowe obiady:)))
NIEDZIELNY ROSÓŁ
Składniki
- woda
- kawałek wołowiny (najlepiej szponder)
- mały kawałek wieprzowiny (najlepiej kawałek żeberka)
- skrzydełko z kurczaka, 2 szt
- skrzydło z indyka, 1 szt
- kawałek kaczki
- marchew, 3 szt
- pietruszka, 1 sz
- seler korzeń, mały kawałek
- por, 1 liść
- seler, 1 liść
- Natka pietruszki
- krążek cebuli, 1 szt
- pieprz
- sół
- przyprawa do zup w płynie
- kostka rosołowa, 1 szt
- jarzynka
- kapusta włoska, mały liść
Składniki
- woda
- kawałek wołowiny (najlepiej szponder)
- mały kawałek wieprzowiny (najlepiej kawałek żeberka)
- skrzydełko z kurczaka, 2 szt
- skrzydło z indyka, 1 szt
- kawałek kaczki
- marchew, 3 szt
- pietruszka, 1 sz
- seler korzeń, mały kawałek
- por, 1 liść
- seler, 1 liść
- Natka pietruszki
- krążek cebuli, 1 szt
- pieprz
- sół
- przyprawa do zup w płynie
- kostka rosołowa, 1 szt
- jarzynka
- kapusta włoska, mały liść

Etapy przygotowania
Mięso dokładnie płukamy i wstawiamy do gotowania
Dokładnie zbieramy "szumowiny" z mięsa, które zbieraja sie na wodzie
do czystego wywaru dodajemy włoszczyzne oraz wszystkie przyprawy
w tym czasie krążek cebuli opiekamy na ogniu i dodajemy także do rosołu
pozostawiamy rosół na małym ogniu by powoli się gotwał (nie powiniem mocno wrzeć)
Jak miesko bedzie juz miękkie podajemy rosół z makaronem. (Najlepiej domower roboty)
N drugi dzien mozna z niego zrobić pyszną pomidorówkę:))))
SMACZNEGO!!!!!
Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (6)
Ostatnio komentowane przepisy
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 87

Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 2141

Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Warzywa
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
Odsłon: 976
Ostatnio komentowane przepisy
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 87

Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 2141

Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Warzywa
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
Odsłon: 976



Składniki
- woda
- kawałek wołowiny (najlepiej szponder)
- mały kawałek wieprzowiny (najlepiej kawałek żeberka)
- skrzydełko z kurczaka, 2 szt
- skrzydło z indyka, 1 szt
- kawałek kaczki
- marchew, 3 szt
- pietruszka, 1 sz
- seler korzeń, mały kawałek
- por, 1 liść
- seler, 1 liść
- Natka pietruszki
- krążek cebuli, 1 szt
- pieprz
- sół
- przyprawa do zup w płynie
- kostka rosołowa, 1 szt
- jarzynka
- kapusta włoska, mały liść
Mięso dokładnie płukamy i wstawiamy do gotowania
Dokładnie zbieramy "szumowiny" z mięsa, które zbieraja sie na wodzie
do czystego wywaru dodajemy włoszczyzne oraz wszystkie przyprawy
w tym czasie krążek cebuli opiekamy na ogniu i dodajemy także do rosołu
pozostawiamy rosół na małym ogniu by powoli się gotwał (nie powiniem mocno wrzeć)
Jak miesko bedzie juz miękkie podajemy rosół z makaronem. (Najlepiej domower roboty)
N drugi dzien mozna z niego zrobić pyszną pomidorówkę:))))
SMACZNEGO!!!!!
mysz204, potwierdzam... żadnej wieprzowiny... Tylko drób i wołowinka! I duuużżżoooo warzyw:) I PYCHOTKA! A ja jeszcze dodaję 2 grzybki suszone. :) Pozdrawiam
rosol gotowany na wieprzowinie robi sie metny nie polecam dodawac tego miesa
no cóż widocznie takie zdjęcie. Na szczescie zdjęcie nie odzwierciedla smaku:)))
Przepis fajny, ale rosol ze zdjecia wyglada jak kostka rosolowa rozpuszczona w zaduzej ilosci wody... Rosol na wolowinie ma ciemniejsza barwe.
taki rosół z mieszanego mięsa jest najlepszy