Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przyprawami , pieczone w piekarniku. Wychodzą smaczne, mięsko delikatne, kruche i soczyste. Podałam z kluskami śląskimi , kapustą czerwoną i kiszoną. Polecam
brytfanka lub naczynie żaroodporne, ścierka , ręcznik papierowy, widelec, miseczka na marynatę,
Pudding toffi to deser, który zachwyci każdego miłośnika karmelowego smaku. W...
Odsłon: 77
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 437
Każdy chyba słyszał o tym że w niedziele rosół , a w poniedziałek pomidorówka...
Odsłon: 191
Pudding toffi to deser, który zachwyci każdego miłośnika karmelowego smaku. W...
Odsłon: 77
Proste , smaczne danie. Polecam
Odsłon: 437
Każdy chyba słyszał o tym że w niedziele rosół , a w poniedziałek pomidorówka...
Odsłon: 191
Składniki
Wszystkie składniki marynaty wymieszać z olejem. Umyte i osuszone udka kacze natrzeć dokładnie przygotowaną marynatą, włożyć bezpośrednio do brytfanki lub naczynia żaroodpornego , zakryć i odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Tak zamarynowane udka włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 15 - 20 minut aż poczujecie zapach pieczonego mięsa i przypraw. Następnie zmniejszyć temperaturę do 160 - 170 stopni i piec do miękkości mięsa. Podawać z kluskami śląskimi i ulubioną surówką u mnie kapusta czerwona i kapusta kiszona. Smacznego
Danie gotowe do podania. Smacznego