Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przyprawami , pieczone w piekarniku. Wychodzą smaczne, mięsko delikatne, kruche i soczyste. Podałam z kluskami śląskimi , kapustą czerwoną i kiszoną. Polecam
brytfanka lub naczynie żaroodporne, ścierka , ręcznik papierowy, widelec, miseczka na marynatę,
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2047
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 165
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 72
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 530
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 690
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2047
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 165
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 72
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 530
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 690
Składniki
Wszystkie składniki marynaty wymieszać z olejem. Umyte i osuszone udka kacze natrzeć dokładnie przygotowaną marynatą, włożyć bezpośrednio do brytfanki lub naczynia żaroodpornego , zakryć i odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Tak zamarynowane udka włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 15 - 20 minut aż poczujecie zapach pieczonego mięsa i przypraw. Następnie zmniejszyć temperaturę do 160 - 170 stopni i piec do miękkości mięsa. Podawać z kluskami śląskimi i ulubioną surówką u mnie kapusta czerwona i kapusta kiszona. Smacznego
Danie gotowe do podania. Smacznego