Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przyprawami , pieczone w piekarniku. Wychodzą smaczne, mięsko delikatne, kruche i soczyste. Podałam z kluskami śląskimi , kapustą czerwoną i kiszoną. Polecam
brytfanka lub naczynie żaroodporne, ścierka , ręcznik papierowy, widelec, miseczka na marynatę,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10523
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3179
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2276
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10523
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3179
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2276
Składniki
Wszystkie składniki marynaty wymieszać z olejem. Umyte i osuszone udka kacze natrzeć dokładnie przygotowaną marynatą, włożyć bezpośrednio do brytfanki lub naczynia żaroodpornego , zakryć i odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Tak zamarynowane udka włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 15 - 20 minut aż poczujecie zapach pieczonego mięsa i przypraw. Następnie zmniejszyć temperaturę do 160 - 170 stopni i piec do miękkości mięsa. Podawać z kluskami śląskimi i ulubioną surówką u mnie kapusta czerwona i kapusta kiszona. Smacznego
Danie gotowe do podania. Smacznego