Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak szybko obiad to tylko z piekarnika. Tym razem były nogi z kaczki pieczone z jabłkami. Aromatyczne, soczyste i mięciutkie. Cały Filmik krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube. Linki pod przepisem. Zapraszam.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Wszystkie składniki na marynatę połącz ze sobą. Nogi umyj i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzyj marynatą i odstaw do lodówki na 2 godziny (najlepiej na całą noc). W naczyniu żaroodpornym ułóż mięso, dodaj pokrojone na ćwiartki jabłka i zalej bulionem. Przykryj naczynie folią aluminiową. Włóż do nagrzanego piekarnika do 190°C i piecz ok 1.20h. Pod koniec pieczenia posmaruj nogi roztopionym miodem z masłem i lecz jeszcze ok 10 minut. Smacznego.