Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste danie inspirowane kuchnią chińską
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 405
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 662
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 405
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 662
Składniki
Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą i odstawić na bok.
Na patelni lub w woku rozgrzać olej i smażyć stir – fry brokuła, około 5 minut, aż będzie chrupiący.
Do woka dodać dymkę, czosnek, imbir i chili. Smażyć 30 sekund. Następnie dodać sos rybny i miód, smażyć minutę mieszając energicznie.
Do woka dodajemy odcedzony makaron, smażymy kolejną minutę, zdejmujemy z ognia i natychmiast podajemy, całość można posypać sezamem.