Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane w jałowcu i rozmarynie. Duszone z dodatkiem grzybów. Pyszne:)
Nóżki przeciąć na połowę oczyścić z ewentualnych piórek i nadmiaru tłuszczu. Opłukać w zimnej wodzie. Jałowiec, ziele angielskie, kmin i rozmaryn rozgnieść w moździerzu. Mięso nasolić, natrzeć sosem sojowym i obsypać rozkruszonymi ziołami. Pozostawić na 0,5 godz.
Na patelni rozgrzać 2,3 łyżki oleju i smażyć mięso z każdej strony. Przełożyć do gęsiarki lub garnka z grubym dnem podlać gorącą wodą, dodać grzyby i czosnek. Dusić do miękkości mięsa (u mnie 45 minut). Uzupełniać między czasie wodą. Wyciągnąć mięso, rozmieszać skrobię w 1/4 szkl zimnej wody dodać do wywaru. Rozmieszać rózgą doprowadzić do wrzenia następnie dodać śmietanę, przyprawić i ponownie wymieszać. Do gotowego sosu włożyć mięso. Ściągnąć z ognia i podawać. U mnie z kluskami śląskimi ale genialnym dodatkiem będzie kasza jęczmienna.
Bardzo prosty a jaki przepyszny pomysł na obiad! Udka kurczaka pieczone na ry...
Odsłon: 13172
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4664
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 556
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 42
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 76
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4664
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 556
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 42
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 76
Składniki
Nóżki przeciąć na połowę oczyścić z ewentualnych piórek i nadmiaru tłuszczu. Opłukać w zimnej wodzie. Jałowiec, ziele angielskie, kmin i rozmaryn rozgnieść w moździerzu. Mięso nasolić, natrzeć sosem sojowym i obsypać rozkruszonymi ziołami. Pozostawić na 0,5 godz.
Na patelni rozgrzać 2,3 łyżki oleju i smażyć mięso z każdej strony. Przełożyć do gęsiarki lub garnka z grubym dnem podlać gorącą wodą, dodać grzyby i czosnek. Dusić do miękkości mięsa (u mnie 45 minut). Uzupełniać między czasie wodą. Wyciągnąć mięso, rozmieszać skrobię w 1/4 szkl zimnej wody dodać do wywaru. Rozmieszać rózgą doprowadzić do wrzenia następnie dodać śmietanę, przyprawić i ponownie wymieszać. Do gotowego sosu włożyć mięso. Ściągnąć z ognia i podawać. U mnie z kluskami śląskimi ale genialnym dodatkiem będzie kasza jęczmienna.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szparagi z makaronem i sosem
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Szparagi z makaronem i sosem
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym ze szparagami to pomysł na s...
Odsłon: 52
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 42