Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona nuggetsów:). Niektórzy twierdzą nawet, że najlepsza z dotychczasowych. Nie musimy kombinować tu z przyprawami, bo nuggetsy przybierają smak chipsów, u mnie paprykowy:). Nie polecam ich smażyć a upiec, bo chipsy są już wystarczająco tłuste.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 157
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 167
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2591
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 157
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 167
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2591
Składniki
Filety z kurczaka kroimy na nieduże paski. Chipsy umieszczamy w worku foliowym i drobno kruszymy z pomocą wałka.
Jogurt mieszamy z jajkiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Do powstałej marynaty przekładamy filety, zostawiamy w chłodnym miejscu na minimum 30 minut.
Filety obtaczamy w chipsach, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.