Do góry

Dania główne Przepis na:

Nuggetsy / filety w panierce z chipsów

Nuggetsy / filety w panierce z chipsów

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8843

Dodano:

Odsłon: 14478

Kolejna odsłona nuggetsów:). Niektórzy twierdzą nawet, że najlepsza z dotychczasowych. Nie musimy kombinować tu z przyprawami, bo nuggetsy przybierają smak chipsów, u mnie paprykowy:). Nie polecam ich smażyć a upiec, bo chipsy są już wystarczająco tłuste.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 300g chipsów paprykowych
  • 200ml jogurtu naturalnego
  • 1 jajko L
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka kroimy na nieduże paski. Chipsy umieszczamy w worku foliowym i drobno kruszymy z pomocą wałka.

  2. Jogurt mieszamy z jajkiem, czosnkiem, solą i pieprzem. Do powstałej marynaty przekładamy filety, zostawiamy w chłodnym miejscu na minimum 30 minut.

  3. Filety obtaczamy w chipsach, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Begonia 22 marca 2017 super pomysł, dzięki za podpowiedź i inspirację. Zabieram do kolekcji, mniam....

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń