Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, serowe, aromatyczne i oczywiście dietetyczne czyli wszystko co lubię:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1025
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2187
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4207
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1025
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2187
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4207
Składniki
Składniki na marynatę wymieszałam w misce, fileta pokroiłam w cienkie plastry i włożyłam do marynaty na jakieś 30 minut, wstawiłam do lodówki.
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni. Składniki na panierkę wymieszałam w drugiej misce, ważne, by ser piórko starty był na "pyłek", w przeciwnym razie się nie roztopi. Zamarynowane kawałki fileta dokładnie panierowałam z każdej strony i układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekałam 20-25 minut odwracając nuggetdy kilka razy na drugą stronę (by zapieczony ser nie przykleił się do papieru). Ser piórko nie topi się zbyt łatwo, dlatego ostatnie na kilka minut zwiększyłam temperaturę do 225 stopni. Smacznego zapiekanego:)