Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, serowe, aromatyczne i oczywiście dietetyczne czyli wszystko co lubię:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1464
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1187
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1317
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 962
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1464
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1187
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1317
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 962
Składniki
Składniki na marynatę wymieszałam w misce, fileta pokroiłam w cienkie plastry i włożyłam do marynaty na jakieś 30 minut, wstawiłam do lodówki.
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni. Składniki na panierkę wymieszałam w drugiej misce, ważne, by ser piórko starty był na "pyłek", w przeciwnym razie się nie roztopi. Zamarynowane kawałki fileta dokładnie panierowałam z każdej strony i układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekałam 20-25 minut odwracając nuggetdy kilka razy na drugą stronę (by zapieczony ser nie przykleił się do papieru). Ser piórko nie topi się zbyt łatwo, dlatego ostatnie na kilka minut zwiększyłam temperaturę do 225 stopni. Smacznego zapiekanego:)