Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, serowe, aromatyczne i oczywiście dietetyczne czyli wszystko co lubię:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 651
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1370
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458378
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1631
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 651
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1370
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458378
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1631
Składniki
Składniki na marynatę wymieszałam w misce, fileta pokroiłam w cienkie plastry i włożyłam do marynaty na jakieś 30 minut, wstawiłam do lodówki.
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni. Składniki na panierkę wymieszałam w drugiej misce, ważne, by ser piórko starty był na "pyłek", w przeciwnym razie się nie roztopi. Zamarynowane kawałki fileta dokładnie panierowałam z każdej strony i układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekałam 20-25 minut odwracając nuggetdy kilka razy na drugą stronę (by zapieczony ser nie przykleił się do papieru). Ser piórko nie topi się zbyt łatwo, dlatego ostatnie na kilka minut zwiększyłam temperaturę do 225 stopni. Smacznego zapiekanego:)