Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, serowe, aromatyczne i oczywiście dietetyczne czyli wszystko co lubię:)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10252
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2890
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1994
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 760
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10252
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2890
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1994
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 760
Składniki
Składniki na marynatę wymieszałam w misce, fileta pokroiłam w cienkie plastry i włożyłam do marynaty na jakieś 30 minut, wstawiłam do lodówki.
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni. Składniki na panierkę wymieszałam w drugiej misce, ważne, by ser piórko starty był na "pyłek", w przeciwnym razie się nie roztopi. Zamarynowane kawałki fileta dokładnie panierowałam z każdej strony i układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekałam 20-25 minut odwracając nuggetdy kilka razy na drugą stronę (by zapieczony ser nie przykleił się do papieru). Ser piórko nie topi się zbyt łatwo, dlatego ostatnie na kilka minut zwiększyłam temperaturę do 225 stopni. Smacznego zapiekanego:)