Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i smaczny obiad w dwadzieścia minut.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Składniki
Na patelni rozgrzej olej i dodaj pokrojoną cebulę, posyp solą i pieprzem i smaż na złoty kolor, kurczaka opłukaj i pokrój na kawałki posyp przyprawami dodaj do cebuli i smaż aż cebula i mięso zrobi się dobrze brązowa, nawet lekko przypali, następnie podlej szklanką wody.
Zagotuj, dodaj mąkę i energicznie wymieszaj, pokrojoną natkę pietruszki i śmietanę. Zagotuj, podaj z ugotowanym ryżem i ogórkiem kiszonym.