Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy ogarnia mnie kuchenny leń, a domownicy żądni żarła :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1145
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1737
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5835
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1145
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1737
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5835
Składniki
Ziemniaki tradycyjnie obieram i gotuję, nie używam tłuczka, tylko zamykam szczelnie pokrywkę po odlaniu wody i trzęsę garem tak mocno aż się same rozmiażdżą :)
Ugotowana fasolkę (mam w zamrażarce takową lub jeśli zostanie nadmiar z wczorajszego obiadu) podsmażam na masełku, na głębokiej patelni.
Kiedy ziemniaki sa prawie gotowe, wbijam jajka na patelnię z fasolką i przykrywam - na 5-7 minut. Wszystko :) opcja smaczna i zdrowsza niż tradycyjny kotlet w panierce i zasmażka z tartej bułki do fasoli :)