Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy ogarnia mnie kuchenny leń, a domownicy żądni żarła :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1235
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 476
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1321
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1235
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 476
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1321
Składniki
Ziemniaki tradycyjnie obieram i gotuję, nie używam tłuczka, tylko zamykam szczelnie pokrywkę po odlaniu wody i trzęsę garem tak mocno aż się same rozmiażdżą :)
Ugotowana fasolkę (mam w zamrażarce takową lub jeśli zostanie nadmiar z wczorajszego obiadu) podsmażam na masełku, na głębokiej patelni.
Kiedy ziemniaki sa prawie gotowe, wbijam jajka na patelnię z fasolką i przykrywam - na 5-7 minut. Wszystko :) opcja smaczna i zdrowsza niż tradycyjny kotlet w panierce i zasmażka z tartej bułki do fasoli :)