Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy ogarnia mnie kuchenny leń, a domownicy żądni żarła :)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2739
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 724
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2739
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 724
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Ziemniaki tradycyjnie obieram i gotuję, nie używam tłuczka, tylko zamykam szczelnie pokrywkę po odlaniu wody i trzęsę garem tak mocno aż się same rozmiażdżą :)
Ugotowana fasolkę (mam w zamrażarce takową lub jeśli zostanie nadmiar z wczorajszego obiadu) podsmażam na masełku, na głębokiej patelni.
Kiedy ziemniaki sa prawie gotowe, wbijam jajka na patelnię z fasolką i przykrywam - na 5-7 minut. Wszystko :) opcja smaczna i zdrowsza niż tradycyjny kotlet w panierce i zasmażka z tartej bułki do fasoli :)