Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty patent na przepyszny obiad. Soczyste udka z kurczaka w marynacie z dodatkiem czosnku i imbiru zachwycają smakiem i delikatnością mięsa. Udka proponujemy podać na ryżu, dzięki temu powstanie pełnowartościowe danie. Jeśli Twoi bliscy lubią ostrzejsze smaki zamiast suszonej ostrej papryki, dodaj posiekane papryczki chili.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 320
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 238
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1368
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 320
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 238
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1368
Składniki
W miseczce wymieszaj miód wraz z sosem sojowym. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na tarce imbir oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj, do połączenia się składników.
Gotową marynatą porządnie natrzyj mięso, przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj i włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Po upływie czasu wyjmij udka z lodówki. Przełóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza i piecz przez godzinę, do zarumienienia się udek.