Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty patent na przepyszny obiad. Soczyste udka z kurczaka w marynacie z dodatkiem czosnku i imbiru zachwycają smakiem i delikatnością mięsa. Udka proponujemy podać na ryżu, dzięki temu powstanie pełnowartościowe danie. Jeśli Twoi bliscy lubią ostrzejsze smaki zamiast suszonej ostrej papryki, dodaj posiekane papryczki chili.
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 678
Proste w przygotowaniu powidła śliwkowe , których nie może zabraknąć w mojej...
Odsłon: 65
Pizza którą robię bardzo często, dokładnie w każdą sobotę :) Od kilku lat ma...
Odsłon: 3895
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 678
Proste w przygotowaniu powidła śliwkowe , których nie może zabraknąć w mojej...
Odsłon: 65
Pizza którą robię bardzo często, dokładnie w każdą sobotę :) Od kilku lat ma...
Odsłon: 3895
Składniki
W miseczce wymieszaj miód wraz z sosem sojowym. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na tarce imbir oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj, do połączenia się składników.
Gotową marynatą porządnie natrzyj mięso, przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj i włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Po upływie czasu wyjmij udka z lodówki. Przełóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza i piecz przez godzinę, do zarumienienia się udek.