Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad na sylwestra zaskoczy cię smakiem. Połączenie naleśników gryczanych z kremowym sosem z konserwową cebulką oraz ogórkami jest niepowtarzalne.
Smaczne danie :)
Odsłon: 333
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 780
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 296
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4782
Smaczne danie :)
Odsłon: 333
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 780
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 296
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4782
Składniki
Ogórki konserwowe oraz cebulkę posiekaj drobno, możesz zrobić to z pomocą urządzenia do rozdrabniania albo samodzielnie. Przełóż do małej miseczki. Dodaj majonez, śmietanę, cukier oraz sól. Wymieszaj bardzo dokładnie. Zakryj folią i przełóż do lodówki.
W tym czasie zrób naleśniki.
Jajka zmiksuj krótko z odrobiną soli. Dodaj mleko, wodę, mąkę gryczaną oraz olej. Wszystko dokładnie zmiksuj. Odstaw ciasto na 10 minut.
Przygotuj patelnię. Łyżką nakładaj porcję ciasta naleśnikowego na rozgrzaną patelnię. Smaż z dwóch stron aż się zarumieni. Powtarzaj aż do czasu, kiedy ciasto się skończy. Następnie każdy naleśnik zwiń w rulon i polej przygotowanym wcześniej sosem.