Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad na sylwestra zaskoczy cię smakiem. Połączenie naleśników gryczanych z kremowym sosem z konserwową cebulką oraz ogórkami jest niepowtarzalne.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 371
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 54
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 112
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 160
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17157
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 371
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 54
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 112
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 160
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17157
Składniki
Ogórki konserwowe oraz cebulkę posiekaj drobno, możesz zrobić to z pomocą urządzenia do rozdrabniania albo samodzielnie. Przełóż do małej miseczki. Dodaj majonez, śmietanę, cukier oraz sól. Wymieszaj bardzo dokładnie. Zakryj folią i przełóż do lodówki.
W tym czasie zrób naleśniki.
Jajka zmiksuj krótko z odrobiną soli. Dodaj mleko, wodę, mąkę gryczaną oraz olej. Wszystko dokładnie zmiksuj. Odstaw ciasto na 10 minut.
Przygotuj patelnię. Łyżką nakładaj porcję ciasta naleśnikowego na rozgrzaną patelnię. Smaż z dwóch stron aż się zarumieni. Powtarzaj aż do czasu, kiedy ciasto się skończy. Następnie każdy naleśnik zwiń w rulon i polej przygotowanym wcześniej sosem.