Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad na sylwestra zaskoczy cię smakiem. Połączenie naleśników gryczanych z kremowym sosem z konserwową cebulką oraz ogórkami jest niepowtarzalne.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11614
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 78
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8069
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155110
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1120
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11614
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 78
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8069
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155110
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1120
Składniki
Ogórki konserwowe oraz cebulkę posiekaj drobno, możesz zrobić to z pomocą urządzenia do rozdrabniania albo samodzielnie. Przełóż do małej miseczki. Dodaj majonez, śmietanę, cukier oraz sól. Wymieszaj bardzo dokładnie. Zakryj folią i przełóż do lodówki.
W tym czasie zrób naleśniki.
Jajka zmiksuj krótko z odrobiną soli. Dodaj mleko, wodę, mąkę gryczaną oraz olej. Wszystko dokładnie zmiksuj. Odstaw ciasto na 10 minut.
Przygotuj patelnię. Łyżką nakładaj porcję ciasta naleśnikowego na rozgrzaną patelnię. Smaż z dwóch stron aż się zarumieni. Powtarzaj aż do czasu, kiedy ciasto się skończy. Następnie każdy naleśnik zwiń w rulon i polej przygotowanym wcześniej sosem.