Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad na sylwestra zaskoczy cię smakiem. Połączenie naleśników gryczanych z kremowym sosem z konserwową cebulką oraz ogórkami jest niepowtarzalne.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 194
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2379
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 214
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 194
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2379
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 214
Składniki
Ogórki konserwowe oraz cebulkę posiekaj drobno, możesz zrobić to z pomocą urządzenia do rozdrabniania albo samodzielnie. Przełóż do małej miseczki. Dodaj majonez, śmietanę, cukier oraz sól. Wymieszaj bardzo dokładnie. Zakryj folią i przełóż do lodówki.
W tym czasie zrób naleśniki.
Jajka zmiksuj krótko z odrobiną soli. Dodaj mleko, wodę, mąkę gryczaną oraz olej. Wszystko dokładnie zmiksuj. Odstaw ciasto na 10 minut.
Przygotuj patelnię. Łyżką nakładaj porcję ciasta naleśnikowego na rozgrzaną patelnię. Smaż z dwóch stron aż się zarumieni. Powtarzaj aż do czasu, kiedy ciasto się skończy. Następnie każdy naleśnik zwiń w rulon i polej przygotowanym wcześniej sosem.