Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad na sylwestra zaskoczy cię smakiem. Połączenie naleśników gryczanych z kremowym sosem z konserwową cebulką oraz ogórkami jest niepowtarzalne.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 464
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 401
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1498
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5767
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 464
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 401
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1498
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5767
Składniki
Ogórki konserwowe oraz cebulkę posiekaj drobno, możesz zrobić to z pomocą urządzenia do rozdrabniania albo samodzielnie. Przełóż do małej miseczki. Dodaj majonez, śmietanę, cukier oraz sól. Wymieszaj bardzo dokładnie. Zakryj folią i przełóż do lodówki.
W tym czasie zrób naleśniki.
Jajka zmiksuj krótko z odrobiną soli. Dodaj mleko, wodę, mąkę gryczaną oraz olej. Wszystko dokładnie zmiksuj. Odstaw ciasto na 10 minut.
Przygotuj patelnię. Łyżką nakładaj porcję ciasta naleśnikowego na rozgrzaną patelnię. Smaż z dwóch stron aż się zarumieni. Powtarzaj aż do czasu, kiedy ciasto się skończy. Następnie każdy naleśnik zwiń w rulon i polej przygotowanym wcześniej sosem.