Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad, który przygotujesz z prostych składników. Kluczem jest marynata. Połączenie ostrej musztardy ze słodką papryką i ziołami prowansalskimi idealnie komponuje się z drobiem.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327944
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327944
Składniki
Do miski wlej olej. Wsyp przyprawy, dodaj sok z cytryny, musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszaj ze sobą wszystkie składniki.
Udka z kurczaka obtocz z każdej strony w marynacie. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do lodówki na 3 godziny.
Po tym czasie nagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Piecz udka pod przykryciem przez 40 minut, następnie zdejmij pokrywkę lub folię aluminiową i piecz jeszcze przez 25 minut.