Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad, który przygotujesz z prostych składników. Kluczem jest marynata. Połączenie ostrej musztardy ze słodką papryką i ziołami prowansalskimi idealnie komponuje się z drobiem.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 132
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 621
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 132
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 621
Składniki
Do miski wlej olej. Wsyp przyprawy, dodaj sok z cytryny, musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszaj ze sobą wszystkie składniki.
Udka z kurczaka obtocz z każdej strony w marynacie. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do lodówki na 3 godziny.
Po tym czasie nagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Piecz udka pod przykryciem przez 40 minut, następnie zdejmij pokrywkę lub folię aluminiową i piecz jeszcze przez 25 minut.