Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki obiad, który przygotujesz z prostych składników. Kluczem jest marynata. Połączenie ostrej musztardy ze słodką papryką i ziołami prowansalskimi idealnie komponuje się z drobiem.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5214
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 42
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 65
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5214
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 42
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 65
Składniki
Do miski wlej olej. Wsyp przyprawy, dodaj sok z cytryny, musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszaj ze sobą wszystkie składniki.
Udka z kurczaka obtocz z każdej strony w marynacie. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do lodówki na 3 godziny.
Po tym czasie nagrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Piecz udka pod przykryciem przez 40 minut, następnie zdejmij pokrywkę lub folię aluminiową i piecz jeszcze przez 25 minut.