Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz chęci na gotowanie, a kiszki marsza grają to wrzuć na ruszt trochę mielonego mięska z przyprawami i skomponuj michę de lux!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15010
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4773
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44925
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 669
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 747
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15010
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4773
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44925
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 669
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 747
Składniki
1. Zaczynamy od zmieszania w miseczce następujących przypraw do mieszanki taco: 1 łyżeczka ostrej papryki 1/4 łyżeczki sproszkowanego czosnku i tyle samo suszonej sproszkowanej cebuli 1/4 łyżeczki sproszkowanych płatków papryki chili lub mielonej papryki chili 1/4 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki 1.5 łyżeczki kminku 1 łyżeczka soli morskiej (lub szczypta zwykłej soli) Odstawiamy. 2. Mięso mielone mieszamy z 2 łyżeczkami przyprawy taco i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek na złoto, aż będzie usmażone w środku. Odcedzamy zbędny tłuszcz, który wytopi się podczas smażenia i nadmiar zbieramy papierowym ręcznikiem. 3. Następnie układamy porcję mięsa do miski na warstwie pokrojonej sałaty. Dodajemy kolejno pokrojone w kostkę pomidory, kawałki avocado, ostrą papryczkę i czerwoną paprykę, porcję startego żółtego sera. 4. Na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy tortille na złoto. Odsączamy z tłuszczu i kładziemy na składniki w misce. Całość dopełniamy kleksem z kwaśnej śmietany i spryskujemy delikatnie sokiem z limonki. Smacznego!