Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz chęci na gotowanie, a kiszki marsza grają to wrzuć na ruszt trochę mielonego mięska z przyprawami i skomponuj michę de lux!
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3655
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 313
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3655
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 313
Składniki
1. Zaczynamy od zmieszania w miseczce następujących przypraw do mieszanki taco: 1 łyżeczka ostrej papryki 1/4 łyżeczki sproszkowanego czosnku i tyle samo suszonej sproszkowanej cebuli 1/4 łyżeczki sproszkowanych płatków papryki chili lub mielonej papryki chili 1/4 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki 1.5 łyżeczki kminku 1 łyżeczka soli morskiej (lub szczypta zwykłej soli) Odstawiamy. 2. Mięso mielone mieszamy z 2 łyżeczkami przyprawy taco i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek na złoto, aż będzie usmażone w środku. Odcedzamy zbędny tłuszcz, który wytopi się podczas smażenia i nadmiar zbieramy papierowym ręcznikiem. 3. Następnie układamy porcję mięsa do miski na warstwie pokrojonej sałaty. Dodajemy kolejno pokrojone w kostkę pomidory, kawałki avocado, ostrą papryczkę i czerwoną paprykę, porcję startego żółtego sera. 4. Na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy tortille na złoto. Odsączamy z tłuszczu i kładziemy na składniki w misce. Całość dopełniamy kleksem z kwaśnej śmietany i spryskujemy delikatnie sokiem z limonki. Smacznego!