Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz chęci na gotowanie, a kiszki marsza grają to wrzuć na ruszt trochę mielonego mięska z przyprawami i skomponuj michę de lux!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1103
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2878
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 971
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1735
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14712
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1103
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2878
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 971
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1735
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14712
Składniki
1. Zaczynamy od zmieszania w miseczce następujących przypraw do mieszanki taco: 1 łyżeczka ostrej papryki 1/4 łyżeczki sproszkowanego czosnku i tyle samo suszonej sproszkowanej cebuli 1/4 łyżeczki sproszkowanych płatków papryki chili lub mielonej papryki chili 1/4 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki 1.5 łyżeczki kminku 1 łyżeczka soli morskiej (lub szczypta zwykłej soli) Odstawiamy. 2. Mięso mielone mieszamy z 2 łyżeczkami przyprawy taco i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek na złoto, aż będzie usmażone w środku. Odcedzamy zbędny tłuszcz, który wytopi się podczas smażenia i nadmiar zbieramy papierowym ręcznikiem. 3. Następnie układamy porcję mięsa do miski na warstwie pokrojonej sałaty. Dodajemy kolejno pokrojone w kostkę pomidory, kawałki avocado, ostrą papryczkę i czerwoną paprykę, porcję startego żółtego sera. 4. Na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy tortille na złoto. Odsączamy z tłuszczu i kładziemy na składniki w misce. Całość dopełniamy kleksem z kwaśnej śmietany i spryskujemy delikatnie sokiem z limonki. Smacznego!