Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te wrapy są idealnym rozwiązaniem obiadowym nawet dla niejadków! Bo kto nie lubi wrapów z Maca? Nie znam takiej osoby, a te smakują prawie tak samo, a do tego są odchudzone! Lepiej się nie da tego zrobić:)
patelnia, piekarnik
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 92
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5630
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3993
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 687
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 92
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5630
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3993
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 687
Składniki
Pierś z kurczaka umyć oraz dokładnie wyczyścić, następnie pokroić w "plastry", ok. 1 cm każdy. Piekarnik nagrzać do 170 stopni góra-dół.
Przygotować marynatę - w misce umieścić jajko, wszystkie przyprawy, mleko oraz mąkę. Ma powstać gęsta masa, gęstsza niż na naleśniki. Następnie wszystkie mięso umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Do pojemnika nasypać mąkę i każde mięso w marynacie oblepić mąką. Tak obtoczone nuggetsy ułożyć na blaszce do pieczenia i każdy kawałek posmarować niewielką ilością oleju.
Mięso po 10-12 minutach obrócić na drugą stronę i piec jeszcze przez ok. 10 minut (proszę tego pilnować, aby nie przesuszyć mięsa). W czasie, gdy mięso się piecze przygotować resztę składników - sos do posmarowania oraz pokroić warzywa w plastry (oprócz sałaty).
Gdy mięso jest upieczone można wstawić na średnim ogniu patelnię, aby się nagrzała (nie może być za mocny gaz, ponieważ placek się przypali). Placka posmarować wcześniej przygotowanym sosem, położyć liść sałaty, 3-4 kawałki mięsa, wszystkie warzywa, polać niewielką ilością sosu meksykańskiego i dokładnie zwinąć. Zwiniętą stroną położyć na patelnię tak, aby tortilla się "skleiła". Smażyć chwilkę, do sklejenia się tortilli. Dziecinnie proste, pyszne, a do tego jeszcze odchudzone! :) Mam nadzieję, że posmakuje.