Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, lekka zupa dla wielbicieli kwaskowatych smaków. Tradycyjny przepis z mojego rodzinnego Domu. Oryginalny sposób na zaskoczenie czymś innym podczas walentynkowej kolacji. :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10079
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2708
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1838
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 698
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3933
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10079
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2708
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1838
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 698
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3933
Składniki
Wodę z ogórków przecedzić przez sitko, następnie nastawić, dodając kostki rosołowe. Pogotować ok. 10 minut.
Mąkę wymieszać ze śmietaną, dolewając kilka łyżek gorącej ogórczanki. Mieszankę wlać do zupy, pogotować na małym ogniu kilka minut. Wyłączyć. Wsypać majeranek i doprawić pieprzem. Przykryć, by majeranek nadał aromatu zupie.
Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo i chlebem. Smacznego!