Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, lekka zupa dla wielbicieli kwaskowatych smaków. Tradycyjny przepis z mojego rodzinnego Domu. Oryginalny sposób na zaskoczenie czymś innym podczas walentynkowej kolacji. :)
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 724
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 113
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 3213
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 724
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 113
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 3213
Składniki
Wodę z ogórków przecedzić przez sitko, następnie nastawić, dodając kostki rosołowe. Pogotować ok. 10 minut.
Mąkę wymieszać ze śmietaną, dolewając kilka łyżek gorącej ogórczanki. Mieszankę wlać do zupy, pogotować na małym ogniu kilka minut. Wyłączyć. Wsypać majeranek i doprawić pieprzem. Przykryć, by majeranek nadał aromatu zupie.
Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo i chlebem. Smacznego!