Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Ogórki oczyścić i dobrze umyć, układać na przemian z koprem, chrzanem i czosnkiem w kamionce lub w słoikach ( ja preferuję kamionkę bo jest mniej zabawy jeśli powstanie, kożuch który trzeba ściągać), zalać ogórki wodą z solą ( niektórzy zalewają zimną, inni gorącą, ja zalewam ogórki solanką o temperaturze około 50-60 °C) tak żeby nic nie wystawało ponad powierzchnię solanki (jeśli robimy w kamionce to najlepiej ogórki czymś docisnąć) . Po około 3 dniach mamy ogórki małosolne a po 2-3 tygodniach ogórki kiszone. Jak odpowiada już nam stopień kwaśności ogórków to przekładamy je do słoików i pasteryzujemy. Jeśli ogórki mają długo stać, to żeby nie zmiękły do każdego słoika dodać jednego liścia: wiśni, winogrona lub porzeczki.
Kiszonki są pyszne i zdrowe. Dzisiaj prezentuję przepis na kiszone brukselki,...
Odsłon: 7574
Najlepsza, sprawdzona, idealna na co dzień i od święta =)
Odsłon: 12
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 183
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 356
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 707
Najlepsza, sprawdzona, idealna na co dzień i od święta =)
Odsłon: 12
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 183
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 356
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 707
Składniki
Ogórki oczyścić i dobrze umyć, układać na przemian z koprem, chrzanem i czosnkiem w kamionce lub w słoikach ( ja preferuję kamionkę bo jest mniej zabawy jeśli powstanie, kożuch który trzeba ściągać), zalać ogórki wodą z solą ( niektórzy zalewają zimną, inni gorącą, ja zalewam ogórki solanką o temperaturze około 50-60 °C) tak żeby nic nie wystawało ponad powierzchnię solanki (jeśli robimy w kamionce to najlepiej ogórki czymś docisnąć) . Po około 3 dniach mamy ogórki małosolne a po 2-3 tygodniach ogórki kiszone. Jak odpowiada już nam stopień kwaśności ogórków to przekładamy je do słoików i pasteryzujemy. Jeśli ogórki mają długo stać, to żeby nie zmiękły do każdego słoika dodać jednego liścia: wiśni, winogrona lub porzeczki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 204
Sałatka z bobem
naprawdę smakuje wybornie, jest pyszna.
Odsłon: 114