Do góry

Dania główne Przepis na:

Ogórki konserwowe (korniszony)

Ogórki konserwowe (korniszony)

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1182

Dodano:

Odsłon: 37223

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • ogórki (najlepiej małych i średnich o małej ilości pestek)
  • KOPER
  • ocet 10%, 1/2l
  • woda, 3,5 l
  • cukier, 18 łyżek
  • sól, 2 łyżki
  • marchewka pokrojona w talarki, 5 szt
  • duża cebula pokrojona w krążki, 2 szt
  • liść laurowy, 5 szt
  • ziele angielskie, 10 szt
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ogórki konserwowe (korniszony)

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki oprócz cebuli włożyć do garnka i zagotować, gotować 3-4 minuty, pod koniec gotowania dodać cebulę, zalewę pozostawić do wystygnięcia . Ogórki z koprem wkładać do słoików, zalać przestudzoną zalewą i pasteryzować do 10 min (jeśli będziemy gotować za długo to ogórki zmiękną).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń