Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pachnie w całym domu. Ciekawa alternatywa do podobnych dań.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6102
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6102
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Składniki
Filet umyć , pokroić w plastry , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Boczek pokroić w plastry. Ciasto francuskie rozłożyć, podzielić na 4 części , na każdej ułożyć 4 plasterki boczku.
Doprawione plastry fileta posmarować pesto i ułożyć na boczku.
Na wierzch znów 4 plasterki boczku, zwinąć na połowę, zlepić boki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Jajko roztrzepać i posmarować po wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 30 minut do dobrego zrumienienia ciasta. Podawać z ulubionymi dodatkami.