Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pachnie w całym domu. Ciekawa alternatywa do podobnych dań.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5767
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9005
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 272
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5767
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9005
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 272
Składniki
Filet umyć , pokroić w plastry , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Boczek pokroić w plastry. Ciasto francuskie rozłożyć, podzielić na 4 części , na każdej ułożyć 4 plasterki boczku.
Doprawione plastry fileta posmarować pesto i ułożyć na boczku.
Na wierzch znów 4 plasterki boczku, zwinąć na połowę, zlepić boki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Jajko roztrzepać i posmarować po wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 30 minut do dobrego zrumienienia ciasta. Podawać z ulubionymi dodatkami.