Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pachnie w całym domu. Ciekawa alternatywa do podobnych dań.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99997
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99997
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Składniki
Filet umyć , pokroić w plastry , doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Boczek pokroić w plastry. Ciasto francuskie rozłożyć, podzielić na 4 części , na każdej ułożyć 4 plasterki boczku.
Doprawione plastry fileta posmarować pesto i ułożyć na boczku.
Na wierzch znów 4 plasterki boczku, zwinąć na połowę, zlepić boki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Jajko roztrzepać i posmarować po wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 30 minut do dobrego zrumienienia ciasta. Podawać z ulubionymi dodatkami.