Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty omlet z brokułemi serem żółtym wędzonym w sam raz na śniadanko! :)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3617
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3617
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
Jajka roztrzepać widelcem.
Brokuły blanszować rzez 1 minutę i podzielić na drobniejsze części.
Ser pokroić na kwadraciki.
Do jajek dodać brokuły, ser i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli ktoś woli zamiast soli można dać vegetę.
Na małej patelni rozgrzać olej i wlać ciasto. Smażyć na małym ogniu, aż boki i wierzch zaczną się ścinać. Podważyć łopatką i ostrożnie przerzucić na drugą stronę /można sobie pomóc drugą łopatką, żeby omlet się nie przełamał/ .Smażyć jeszcze ok. 2 minut.
Gotowego omleta zsunąć na talerz. zrobić sałatkę z pomidorów i jogurtu naturalnego i posypać koperkiem lub pietruszką, jak kto lubi. Do popicia proponuje kefir. Pycha! Życzę SMACZNEGO!